Sjømannskirken

New York

Åpningstider:

Til og med 28. august:

Tirsdag: kl 11 - 17
Onsdag: kl 11 - 17
Torsdag: kl 11 - 17
Fredag: kl 11 - 17
Lørdag: kl 12 - 17
Søndag: Åpent i forbindelse med gudstjeneste kl 17.00 og grillkveld på taket kl. 19.00

 Oversikt ansatte

Adresse:

317 East 52nd Street,
New York, NY 10022,
USA.

 

Kirken ligger mellom 1. og 2. aveny.

Kirkens telefon: +1 (212) 319-0370

Sjømannskirkens beredskapstelefon:  +47 95 11 91 81 (24 timer)

E-post: newyork@sjomannskirken.no

Om oss

Hjertevarmeaksjon2013

Sjømannskirken i New York har som mål å være et hjem, langt hjemmefra for alle nordmenn i New York. Sjøfolk og studenter, barnefamilier og enslige, fastboende og turister - alle er velkommen til oss!  Størstedelen av aktiviteten vår foregår i våre lokaler på East 52nd Street på Manhattan, New York, men vi arrangerer også gudstjenester i Washington DC i tillegg til å besøke norske miljøer i Montreal, Conneticut o.a. 

Sjømannskirken i New York ble etablert i Brooklyn i 1878. Dagens kirkebygg ble vigslet i 1992, og har etablert seg som et naturlig samlingssted for nordmenn i byen, både på store høytidsdager som 17.mai, jul og påske og på hverdager, enten man vil feire gudstjeneste, kjøpe melkesjokolade og brunost eller bare snakke norsk over en kopp kaffe. Vi leier også ut to gjesterom på huset på kortidsbasis. 

Vi holder til i bydelen Midtown East, sentralt på Manhattan, med kort vei til bl.a. FN-bygningen, Rockefeller Center, 5th Avenue, Broadway og Central Park.

Ved siden av gudstjenester og kirkelige handlinger driver sjømannskirken et variert arbeid med vekt på et bredt kulturtilbud med blant annet konserter, foredrag og bokbad. Barnearbeid, konfirmantarbeid og samlinger for studenter, au pairer og andre unge, lunsjservering med norsk mat og norskkurs er noen av aktivitetene gjennom en uke. Her kan du se våre åpningstider.

Kirken driver et eget kunstgalleri, Trygve Lie Gallery, hvor norske kunstnere bosatt i USA og Norge presenteres. Vi besøker også nordmenn på båter, hjemme, på arbeidplasser og på institusjoner.

Staben består av diakonale medarbeidere, kulturledere, vertskap, sjømannsprest/daglig leder og kapellan, kontormedarbeider (lokal), renholderer deltid (lokal), vaktmester deltid (lokal), kirkemusiker og kirkevert.

Vi ønsker å være et sted hvor du kan komme inn fra en hektisk hverdag og by, senke skuldrene og finne hvilepulsen. Håper du tar turen innom oss! 


  • Audun Myhre

    Historien

    Historien - Sjømannskirken i New York

    Les mer