846.897Møter med mennesker

Det handler om å være til stede.

Det er mange grunner til at nordmenn drar utenlands - men for Sjømannskirken er fellesnevneren at de ønsker å være til stede som et kirkelig, sosialt og kulturelt møtested for alle. Uansett hva målet med reisen og oppholdet er.

Det kan være i sykehussengen med brukket ben eller på universitet med akutt savn etter melkesjokolade - plutselig føler man seg langt hjemmefra. Og selvfølgelig også når man ønsker glede, samvær, andakt eller en prat over vafler og kaffe. Da har Sjømannskirken både åpne dører og utstrakte hender til alle mennesker i alle aldre i alle livssituasjoner.

Disse kirkene har hatt flest møter med mennesker:

Gran Canaria:  107.731

Albir: 50.638

Costa del Sol: 46.583

Torrevieja: 40.211

København: 36.729

Sjømannskirken er også til stede hjemme i Norge, og hadde i løpet av 2012 hele 41.762 møter med mennesker innenfor landets grenser - mange av disse ble møtt på messer og festivaler, eller med et nystekt vaffelhjerte på Sjømannskirkens årlige Hjertevarmedag. I tillegg besøkte 40 337 mennesker Nettkirken.

I videoene under kan du få et glimt av hverdagen ved noen av sjømannskirkene: