12.000Nattevandrer

Sommeren 2012 delte ansatte og frivillige ut mer enn 12 000 glass vann til skandinaviske ungdommer på nattestid i partybyen Ayia Napa.

Jenter på Ayia Napa

Se TV2-reportasje om nattevandrerne i Ayia Napa

Når mennesker kontakter Sjømannskirken med behov for hjelp, samarbeides det ofte med andre for å kunne yte den støtte og hjelp vedkommende trenger. Samarbeidspartnere kan være familie hjemme i Norge, forsikringsselskap, reiseselskap, sykehus, utenrikstjenesten og så videre.

Sommeren 2012 var første året med Nattevandrere i Ayia Napa på Kypros. Frivillige fra Norge og Sverige møtte flere tusen ungdommer. De fikk utdelt vann, og «Kirkebenken» var sannsynligvis det eneste stedet i partyområdet hvor det ikke ble servert sprit. Som den svenske presten skriver i sin rapport: «Ungdomarna får vatten och omplåstring av både själ och kropp.»

Havnet på sykehus
Dag Folkestad tok med seg familien til Kypros og brukte sommerferien til å dele ut vann til festglade ungdommer.

- En av jentene i en gjeng jeg møtte hadde brukket benet, en var dehydrert etter for mye alkohol og en hadde fått en infeksjon. I gjengen på seks jenter havnet tre av dem på sykehus i løpet av ferien, forteller han.

Sommerens tilstedeværelse blant ungdommene i den kypriotiske byen har bare brakt positive tilbakemeldinger, både fra ungdommen selv og foreldrene hjemme i Norge.