3.069Skipsbesøk

Det blir stadig færre skipsbesøk totalt. Samtidig øker antallet i Skottland.

- Jeg er priviligert som får komme inn på andres arbeidsplass og få en slik varm mottakelse. Det er etterhvert mange gamle kjente, folk jeg har møtt i andre havner eller på andre båter.

Det sier Jostein Handal, ambulerende medarbeider i Skottland. Selv om det totale antallet skipsbesøk i Sjømannskirken går nedover, besøkte han i 2012 flere norske skip enn han har gjort noen gang før i sin nesten 30 år lange tjeneste i Sjømannskirken. I tråd med denne utviklingen etablerte Sjømannskirken ny sjømannskirke i Aberdeen i desember i fjor.

Viktig beredskapsområde
Nærmere 40 rederier,i tillegg til flere fagforeninger og forbund som arbeider på havet, har beredskapsavtale med Sjømannskirken,. Du kan lese mer om beredskapsarbeid og hva en beredskapsavtale innebærer på Sjømannskirkens nettsider.

Sjømannskirkene som gjør flest skipsbesøk:

Antwerpen: 1030

Aberdeen/Skottland: 680