4.320Sykebesøk

Sjømannskirkens medarbeidere var på mer enn 80 sykebesøk hver uke i 2012.

"Stor takk til Sjømannskirken på Lanzarote for hyggelig besøk mens jeg tilbrakte 9 døgn på Hospiten hospital."

- melding på på Sjømannskirkens Facbook-side.

Se film fra sykebesøk:

Hver eneste uke besøkte Sjømannskirkens ansatte og frivillige over 80 nordmenn som av ulike grunner hadde havnet på sykehus eller trengte medisinsk hjelp i utlandet. Sjømannskirkens syv kirker i Spania og på Kanariøyene gjorde totalt 2571 sykebesøk i 2012, noe som er over halvparten av det totale antallet verden over. Sjømannskirken i Pattaya følger etter med til sammen 788 slike besøk.

På grunn av ny statistikkføring, er sykebesøk fra og med 2012 en egen kategori i Sjømannskirkens årsrapport. Tidligere har sykebesøk og hjemmebesøk vært talt sammen, og årets tall vil dermed være noe lavere til tross for at det det reelle antallet sykebesøk ikke har gått ned. På Sjømannskirkens nettsider kan du lese mer om organisasjonens oppsøkende virksomhet.