530.863Kirkebesøk

Over en halv million nordmenn besøkte sjømannskirkene i 2013. Halvparten av dem gjør det for å møte andre nordmenn.

Sjømannskirken ønsker å være nordmenns naturlige sosiale, kulturelle og kirkelige samlingssted i utlandet. En ny undersøkelse viser at en av tre nordmenn har besøkt en sjømannskirke en eller flere ganger.
44 prosent av dem som besøker sjømannskirken gjør det for å møte andre nordmenn, viser den landsomfattende profilundersøkelsen gjennomført av Ipsos MMI. 39 prosent oppgir arrangement som 17. mai, bryllup eller lignende, mens 21 prosent vil spise vafler. 19 prosent oppsøker Sjømannskirken for å gå på norsk gudstjeneste.

Mest besøkt er sjømannskirken på Gran Canaria, der det kan komme over tusen besøkende på tirsdager.

Disse sjømannskirkene hadde flest besøk:
Gran Canaria                     95.926
Albir Villajoyosa                45.382
Costa Del Sol                     38.544
Torrevieja                           32.441
Kypros                                 29.247

Sjømannskirkens verdier
GJESTEVENNSKAP
Vi tror at landsmenn i utlandet vil kjenne glede ved å "komme hjemom". Derfor ønsker vi at Sjømannskirken kjennetegnes av det gode håndtrykk og romslig gjestevennskap.