1772Medlemmer

Høsten 2013 ble det innført en ny ordning med personlig medlemskap i Sjømannskirken.

Å være medlem av Sjømannskirken handler om engasjement og demokrati. Medlemmer viser aktivt sin støtte av Sjømannskirken, og får velge eller stille til valg til Sjømannskirkens Generalforsamling.

Tidligere var det kun foreningsmedlemmer som hadde stemmerett og kunne utøve innflytelse i organisasjonen. Nå ønsker Sjømannskirken at flere skal få muligheten.

- Vi vet det finnes mange som brenner for Sjømannskirken i Norge. Vi ønsker å skape et rom for nettopp dette engasjementet, og skal møte potensielle medlemmer i kirkene, menighetene, på festivaler og messer rundt i hele landet, sier leder av Norgesarbeidet Espen Ingebrigtsen.

I 2013 ble den første kretslederkonferansen arrangert i Oslo. Kretsstyrene vil være et betydelig organ i fremtiden for hvordan Sjømannskirken organiserer både demokratiet, strategien, frivillighetsarbeidet og medlemsordningen i Norge.

Tilhørighet
til arbeidet som handler om å gi mennesker mot til tro,håp og engasjement

Engasjement
i Sjømannskirkens frivillige arbeid

Innflytelse
i en frivillig organisasjon der medlemmene danner det demokratiske fundament.