809.274Møter med mennesker

I Bangkok kan unge backpackere treffe verdens første mopedkirke.
Sjømannskirken møter nordmenn i 80 land verden over.

Hver uke i høysesongen reiser medarbeidere fra sjømannskirken i Pattaya til Khao San Road i Bangkok. Med oppsøkende virksomhet møter organisasjonen både norske backpackere og andre som oppholder seg i utlandet for kortere eller lengre tid.  Mange har behov for et råd på veien, et vannglass, en personlig samtale eller de er takknemlige for en smak av norske vafler eller risgrøt.

Totalt sett er det sjømannskirkene i syden som møter flest nordmenn. Kypros har hatt en økning i antall møter på grunn av Nattevandrer-prosjektet for ungdom i Ayia Napa om sommeren.

Flest møter med mennesker i 2013:
Gran Canaria:                   103.133
Kypros:                                56.089
Albir-Villajoyosa:                50.703
Costa del Sol:                     40.934
Torrevieja:                           42.331

Sjømannskirken ønsker å være til stede som et kirkelig, sosialt og kulturelt møtested for alle, enten man ønsker å treffe andre nordmenn, trenger en andakt eller en god prat over vafler og kaffe.
I Norge møter Sjømannskirken mennesker på messer, foreningsmøter, i konfirmasjonsundervisning og på gudstjenester.

Sjømannskirkens verdier
OPPSØKENDE
Vi erfarer at ikke alle mennesker som kunne ønske det, har anledning til å komme til kirken.
Derfor ønsker Sjømannskirken å være en oppsøkende, tjenende og medvandrende kirke for alle nordmenn i utlandet. Vi ønsker å være kirke der menneskene lever sine liv i hverdagen.