27.809Studenter

Studentprest Elisa Stokka har alltid tid til en prat. Sjømannskirkens fem studentprester møter norske studenter på pub, kafè, nattklubb eller i en kirke.

Sjømannskirken møtte 4.552 flere studenter i 2013 enn året før.

Mange norske studenter velger å studere i utlandet. Av og til kan avstanden hjem bli veldig lang, og da kan studentpresten spille en viktig rolle. Studentpresttjenesten er i stor grad en beredskapstjeneste. De siste årene har Sjømannskirken bistått ved katastrofer, ulykker og dødsfall som har berørt utenlandsstudentene. I slike krisesituasjoner kan den nærmeste studentpresten komme umiddelbart.

Sjømannskirken har dessuten et utstrakt samarbeid med blant andre studentorganisasjonen ANSA, som organiserer mange norske utenlandsstudenter. I 2013  deltok studentprestene på 173 arrangementer i regi av ANSA, hvor de møtte 10.067 av deres studenter.

Se film fra julesang under studentenes julemiddag ved sjømannskirken i København: