970Bryllup

Mange nordmenn velger å dra utenlands for å gifte seg. I 2014 ga 970 par sitt ja i en sjømannskirke.

Sjømannskirken har vigselsrett i flere land, og kan bistå med kirkelig velsignelse på enda flere steder. Her kan man få en annerledes, flott og høytidelig markering av den store dagen.

Alt om å gifte seg i en sjømannskirke

At man kan kombinere vielsen med bryllupsreisen har også sitt å si for valg av sted, enten det er sol og varme eller en storby som trekker. I 2014 kom Miami (bildet) inn på Topp 5-lista, med sin økning på 15%.

-Som kirke ønsker vi å være til stede for mennesker i sorg og i glede. Bryllup er et av livets høydepunkt og da er det flott at vi kan komme med evangeliet og be om velsignelse for ekteskapet, sier sjømannsprest Karl Hjelmeland.

De 5 sjømannskirkene med flest bryllup i 2014:
Gran Canaria                121
København                  117
Mallorca                        103
Costa del Sol                 76
Miami                            67

Sjømannskirkens verdier:
GJESTEVENNSKAP
Sjømannskirken ønsker å kjennestegnes ved romslig gjestevennskap og gode håndtrykk. Vi tar i mot nordmenn som vil være med oss som venner og som gjester.

Se film om bryllup i Sjømannskirken: