24.295Nattevandrer

Sjømannskirken har de siste tre årene vært tilstede for ungdom i Ayia Napa på Kypros, i samarbeid med Svenska Kyrkan.

Stadig flere ungdommer oppsøker Sjømannskirkens nattevandrere i festgaten i Ayia Napa på Kypros.

I løpet av åtte uker i sommer delte nattevandrerne ut 24.295 glass vann til feststemt ungdom. Det er 30% flere vannglass enn i 2013.

På den provisoriske kirkebenken i den høyrøstede hovedgaten er det også tid for mange samtaler. Sjømannskirken ønsker å gi hjelp, trygghet og et fristed for ungdommene som er på ferie.

- Vannet er sikkert viktig, og forebygger nok både kollapser og sykhusinnleggelser, men det at vi er tilstede i partyområdet har en verdi i seg selv. Veldig mange gir uttrykk for at de er glade for at vi er der, vi representerer noe kjent og kjært, det er godt og komme til oss å hvile og finne noen voksne å snakke med. I alt det kaoset som råder i partyområdet blir vi et trygt sted ungdommene kan komme, sier Anita Næss Thorängen, nattevandrer i Sjømannskirken 2014

Sjømannskirkens verdier
TRYGGHET
Vi tror at landsmenn i utlendighet kjenner på behov for trygghet. Derfor ønsker Sjømannskirken å være en ressurs i krise- og beredskapstjeneste, nettverksbygging og relasjonsrådgivning. Vi ønsker å gi mennesker hjelp til å leve og mot til å tro.