70Sjømannskirke-ambassadører

I anledning Sjømannskirkens 150-årsjubileum ønsket 70 kjente nordmenn å fortelle om sin relasjon til organisasjonen.

En av tre nordmenn har vært i en sjømannskirke, og 70 sjømannskirkeambassadører fortalte om sine egne opplevelser med organisasjonen, som komiker Shabana Rehman Gaarder:

- Hvis alle gudshus, enten de var kirker, moskeer, eller andre templer, tok i mot sjeler med den samme åpenhet og varme som Sjømannskirken, tror jeg verden ville sett mange flere mirakler. Som frittalende og likestillingskjempende kvinne følte jeg meg også veldig fordomsfritt tatt i mot i den norske sjømannskirken. Det har jeg dessverre til gode å se i en Moské. Men det kan også skje en dag, hvem vet?

Uttrykket «Mitt bånd» ble valgt for å synliggjøre både sterke og hverdagslige historier om Sjømannskirkens verdensvide virksomhet. Historiene er med på å fortelle at organisasjonen er like viktig for nordmenn i utlandet i dag som den var for 150 år siden, og alle nordmenn er oppfordret til å dele sine historier på sjomannskirken.no og i sosiale medier med emneknaggen #mittbånd.