4.295Sykebesøk

Diakon Marta Kristin Valvatne i sjømannskirken på Costa del Sol er en av Sjømannskirkens medarbeidere som ukentlig besøker nordmenn utenlands. Ved sykesengen, hjemme eller på gamlehjemmet.

I 2014 var sjømannskirkens medarbeidere på 4295 sykebesøk. Det betyr at Sjømannskirkens ansatte i snitt var på nærmere 12 besøk hver eneste dag, verden over.

Å bli innlagt på sykehus eller bli skadet i utlandet kan være både ensomt og skremmende, spesielt dersom man er alene.  Sjømannskirkens medarbeidere har ofte med seg lesestoff og vafler når de kommer. Organisasjonen samarbeider med Europeiske reiseforsikring for å nå nordmenn som trenger besøk.

Sjømannskirkene som var på flest sykebesøk i 2014:
Ayia Napa                         742
Gran Canaria                     690
Pattaya                                525
Torrevieja                           497
Albir-Villajoyosa                492

Sjømannskirkens verdier

OPPSØKENDE
Vi erfarer at ikke alle mennesker som kunne ønske det, har anledning til å komme til kirken.
Derfor ønsker Sjømannskirken å være en oppsøkende, tjenende og medvandrende kirke for alle nordmenn i utlandet. Vi ønsker å være kirke der menneskene lever sine liv i hverdagen.

Se film om Sjømannskirkens besøkstjeneste: