22.000Vaffelhjerter

Under Sjømannskirkens bursdagsfeiring i august ble det delt ut 22.000 vaffelhjerter. En mopedkirke ble spesialbygget til feiringen på Festplassen i Bergen.

Sjømannskirken har delt ut vafler, omsorg og felleskap til nordmenn i utlandet i 150 år. De siste årene har frivillige og ansatte markert dette med å dele ut vaffelhjerter til mennesker over hele verden på én og samme dag. I år var det bursdagsfesten i Bergen som ble den store vaffeldagen.

En ordsky avslører hva folk forinder med Sjømannskirken. De fleste svarte vafler.

Alle 31 sjømannskirker har sin egen vri på den tradisjonelle røren, og kåringen av den beste oppskriften skaper mye engasjement. Gjennom nettavstemning får nordmenn over hele verden stemt på sin favoritt.

I 2014 gikk Sjømannskirken i Berlin av med seieren.

Bjørn som bor i Pattaya har laget en liten filmsnutt fra Hjertevarmeaksjonen til sjømannskirken i Pattaya: