NY KIRKE: Mallorca var den første charterdestinasjonen for norske turister, og Sjømannskirken etablerte seg på øya i 1987. I 2016 fikk Sjømannskirken på Mallorca nytt kirkebygg.

472.051Besøk i sjømannskirkene

Sjømannskirken er åpen for alle, også for dem som sjelden eller aldri går i kirken.

Sjømannskirkene verden rundt har vært et viktig sosialt, kulturelt og kirkelig møtested for nordmenn siden 1864.Mest besøkt er Sjømannskirken på Gran Canaria. Der kan det komme opp til 1000 besøkende på tirsdager i høysesongen.

Hvert år skjer det endringer i Sjømannskirkens tilstedeværelse rundt om i verden. Noen kirker blir lagt ned, noen blir opprettet, mens andre flytter til nye bygninger.

I 2016 fikk Sjømannskirken på Mallorcanytt kirkebygg, mye takket være økonomisk støtte fra ekteparet Ellen og Per G. Braathen.

– Vi gjør dette fordi vi synes Sjømannskirken har en god holdning til mennesker generelt. Vi vet at de gjør ekstremt mye bra for syke, eldre og folk som har problemer. Ofte kan kristne miljøer være selektive, men Sjømannskirken er et sted som er åpent for alle, og det er viktig, sier Per G. Braathen.

Du kan lese hele reportasjen fra magasinet HJEM her.