I GODE OG ONDE DAGER: Sjømannsprest Hanne Marie I. Frostlid vier hovedsaklig par i selve sjømannskirken, men noen ønsker heller en strandvielse. Foto: www.bryllupmiami.com

798Bryllup

Sjømannskirken har vigselsrett i flere land, og kan bistå med kirkelig velsignelse på enda flere steder.

Et bryllup i utlandet gir muligheter for en annerledes og flott markering av den store dagen. I likhet med tidligere år er Gran Canaria, Mallorca, Costa del Sol, Albir og Københavnde mest populære kirkene for vielser. 

Også ved Sjømannskirken i Miami er det populært å gifte seg. Her var det 49 vielser i 2016. 

– For meg som prest er det utrolig fint å få ta del i feiringen av menneskers kjærlighet, sier sjømannsprest Hanne Marie I. Frostlid.

Vielsene foregår hovedsaklig i sjømannskirken, enten inne i det vakre kapellet, ute i breezewayen eller ved det flotte eiketreet. Strandvielser på Hollywood beach skjer også. I tillegg er det brudepar som ønsker å gifte seg andre steder i Florida som Naples, Fort Myers Key West eller i Orlando. 

– Det er både vakkert og intimt, uansett størrelsen på vielsen. Hver vielse er unik så for meg blir det ikke en rutine, og hvert par kommer med sin historie. Det er jeg ydmyk og takknemlig for å bli en del av, forteller sjømannspresten. 

Har du spørsmål om bryllup i utlandet? Les mer her.

Del