OPPSØKENDE: Gunnar Mathisen er en av sjømannsprestene som møter mennesker som jobber offshore.

34.750Møter offshore

I 2016 var Sjømannskirken på 535 besøk på norske oljeplattformer.

Etter ønske fra oljenæringen, betjener Sjømannskirken oljeinstallasjonene på norsk kontinentalsokkel. Syv sjømannsprester har som hovedoppgave å besøke installasjonene, og i 2016 møtte de over 34 000 arbeidere.

Gunnar Mathisen er en av sjømannsprestene som jobber offshore. Han merker tydelig hva nedskjæringene i olje- og gassindustrien gjør med folk.

– Det er viktig å ta menneskers aktuelle utfordringer – som jobb, økonomi og familie – på alvor, men det er også viktig å si at å slutte med noe, kan bety å starte med noe givende og interessant. Det er overgangen som er mest krevende, forteller han.

Helikopterulykken på Turøy ble svært sentral i sjømannsprestens arbeid i 2016. Mathisen var i Bergen da ulykken skjedde og reiste til pårørendesenteret.

– Etter et par timer ble jeg og kollega Anne Berit Mathisen sendt til Gullfaks B, der det havarerte helikopteret kom fra. Vi organiserte gruppesamtaler med rundt 150 mennesker, mange enkeltsamtaler og en minnestund, sier han.