Sjømannsprest for studenter, Hilde Sirnes, møter studenter i mange ulike situasjoner. Her fra en julekonsert i Krakow som Sirnes deltok i sammen med studentene.

24.889Møter med studenter

Sjømannsprestene er der for norske studenter over hele verden, enten det er på pub, kafé, nattklubb eller i en kirke.

I Sjømannskirken jobber det fem sjømannsprester som har det som sin hovedoppgave å møte norske studenter i utlandet. I samarbeid med ANSA og utenrikstjenesten gjør de et viktig arbeid i møte med en ressurssterk, men også sårbar gruppe unge nordmenn i utlandet. Tjenesten består av en prest i Australia/New Zealand, en med ansvar for Nord-Amerika og tre i Europa.

Hilde Sirnes er sjømannsprest for studenter i Øst-Europa

– Det mest givende med jobben er alle nye bekjentskap og alle unge flotte studenter jeg blir så glad i. Det mest krevende er at det er mange studenter og mange studiesteder, og at jeg skulle ønske jeg kunne besøke hvert enkelt studiested oftere. Spesielt oppleves dette krevende når studenter sliter, gråter og er fortvilet, sier hun.

Sirnes forteller at studentene ønsker å snakke om alt mellom himmel og jord. Det kan være kjærlighetssorg, ensomhet, konflikter, dødsfall/sykdom, alkohol og rus, skolepress, selvfølelse eller fremtidsplaner.

Les mer om Sjømannskirkens tilbud til studenter her.