New York er et populært sted for destinasjonsbryllup. Mia Granne Andresen (27) og André Ramskjell Larsen (28) gifter seg i Sjømannskirken i New York.

686Bryllup

Et bryllup i utlandet gir muligheter for en annerledes og flott markering av den store dagen. Bryllupstatistikken for 2017 viser at 686 par giftet seg i Sjømannskirken.


Tirsdag 20.03.2018 14:51

Sjømannskirken har vigselsrett i flere land, og kan bistå med kirkelig velsignelse på enda flere steder. Det var en nedgang på over 100 vielser fra 2016 til 2017. Årsaken er uklar, men ifølge statistikk fra SSB er det en generell nedgang i antall inngåtte ekteskap i Norge i 2017.

I likhet med tidligere år er MallorcaGran CanariaKøbenhavnCosta del Sol og Albir de mest populære kirkene for vielser. 

Destinasjonsbryllup er en stadig økende trend og flere par kombinerer bryllup med bryllupsreisen.

- Vi har et spesielt forhold til New York og da vi oppdaget at man kan gifte seg i Sjømannskirken her bestemte vi oss for å gjøre det. Vi blir her noen dager før vi drar på bryllupsferie til Mexico, sier Mia Granne Andresen og André Ramskjell Larsen som giftet seg i Sjømannskirken i New York

Hvem som gifter seg i Sjømannskirken, og hvor de gifter seg har endret seg mye de siste 50 årene. Før i tiden foregikk vielsene stort sett ved en havnekirke nær Norge, som den i København eller i nå nedlagte Leith. Der møtte de sin forlovede, gjerne etter flere års venting. I dag foregår majoriteten av vielsene i en av de mange sjømannskirkene i Spania, en kjapp flyreise unna. 

Les mer om Sjømannskirkens bryllupshistorie de siste 50 årene her. 

Har du spørsmål om bryllup i utlandet? Les mer her.