Sjømannsprest Knut Lyngseth har regelmessig besøkt Joshua French i Kongo, helt til French ble benådet og returnert til Norge 17. mai 2017.

132Fengselsbesøk

Sjømannskirken besøker nordmenn som sitter fengslet i utlandet. Fengselsbesøksatistikken for 2017 viser at 132 besøk ble gjennomført i fjor.

Tirsdag 20.03.2018 14:45

Ingen skal føle seg glemt, og alle skal føle seg sett og verdifulle – uansett livssituasjon. Derfor er fengselsbesøk noe vi prioriterer. Noen av de innsatte vi besøker soner under vanskelige forhold, og i land langt borte og med en svært fremmed kultur. I slike situasjoner blir en samtale med et medmenneske som bryr seg, ekstra viktig.

I 2017 var Sjømannskirken på 132 fengselsbesøk og besøkte totalt 1141 innsatte nordmenn verden rundt.

Ambulerende sjømannsprest Knut Lyngseth, gikk på mange fengselsbesøk til Joshua French og Tjostolv Moland i Kongo.

- Jeg ble en forlenget arm av familien. En person som skulle bidra med støtte og omsorg og som skulle sørge for at de to nordmennene ikke følte seg glemt, sier Lyngseth.

– Sjømannskirken og Knut har betydd svært mye både for sønnen min og familien gjennom åtte enormt vanskelige år, sier Kari Hilde French som er mor til Joshua French. Les hele intervjuet med Kari Hilde French

Som i 2016, er det besøkstjenesten ved det «norske» fengselet Norgerhaven i Nederland som sto for det største volumet av fengselsbesøk i 2017. Det er Sjømannskirken i Rotterdam som ukentlig besøker de insatte der.

Se video fra fengselsbesøk i Norgerhaven her: