I Nettkirken finner du prester som du kan snakke med om livet, troen, tvilen, religion og verdispørsmål – kort sagt; alt mellom himmel og jord.

3498Møter i Nettkirken

Ensomhet, tro og tilgivelse er tema som folk ønsker å snakke med nettprestene om. Antall nettmøter på Nettkirken for 2017 var 3498.

Tirsdag 20.03.2018 10:50

Å være tilgjengelig og lydhør – alltid – er en viktig form for omsorg. Dette er representert gjennom Nettkirken som åpnet i 1999. Tjenesten ble styrket i 2017 med flere prester i deltidsengasjement. Til sammen 15 prester fra Sjømannskirken og Den norske kirke deltar som kompetente samtalepartnere i arbeidet med å besvare e-poster og chatter fra mennesker i vanskelige livssituasjoner.

Begge deler fortsatte å øke i fjor med henholdsvis 44 og 30 prosent. I 2017 gjennomførte nettprestene 3498 samtaler fordelt på e-post og chat. Folk fra 12 til 90 år er representert blant de som tar kontakt. I Nettkirken kan alle finne en som kan hjelpe dem å gå et lite stykke av livsveien.

- Livskriser er et vanlig samtaleemne. Alt fra skilsmisser til å miste et barn eller noen i familien, depresjon, angst og ensomhet, forteller nettprest Ingrid Wågen Nyhus.

I løpet av sine år som nettprest har hun opplevd mye og møtt mange skjebner. Samtaler som gjør ekstra sterkt inntrykk på henne er ofte de med unge mennesker som lever i voldelige hjem eller med overgrep.

– Det er selvfølgelig tøffe samtaler. Samtidig er jeg veldig glad for at de tar kontakt og at vi kan gi dem den støtten og hjelpen de trenger.

Se video med nettprest Ingrid Wågen Nyhus under og les denne HJEM-artikkelen om Nettirken.