Sjømannsprest for studenter, Hilde Sirnes, møter studenter i mange ulike situasjoner.

22.689Møter med studenter

Sjømannsprestene er der for norske studenter over hele verden, enten det er på pub, kafé, nattklubb eller i en kirke. Studentstatistikken for 2017 viser at sjømannskirken møtte 22.689 studenter.

Tirsdag 20.03.2018 14:45

I Sjømannskirken jobber det fem sjømannsprester som har som hovedoppgave å møte norske studenter i utlandet. I samarbeid med ANSA og utenrikstjenesten gjør de et viktig arbeid i møte med en ressurssterk, men også sårbar gruppe unge nordmenn i utlandet. Tjenesten består av en prest i Australia/New Zealand, en med ansvar for Nord-Amerika og tre i Europa.

Les mer om Sjømannskirkens tilbud til studenter og historien om studentpresttjenesten.

Hilde Sirnes er sjømannsprest for studenter i Øst-Europa

– Det mest givende med jobben er alle nye bekjentskap og alle unge flotte studenter jeg blir så glad i. Det mest krevende er at det er mange studenter og mange studiesteder, og at jeg skulle ønske jeg kunne besøke hvert enkelt studiested oftere. Spesielt oppleves dette krevende når studenter sliter, gråter og er fortvilet, sier hun.

Sirnes forteller at studentene ønsker å snakke om alt mellom himmel og jord. Det kan være kjærlighetssorg, ensomhet, konflikter, dødsfall/sykdom, alkohol og rus, skolepress, selvfølelse eller fremtidsplaner.

Følg sjømannsprest for studenter Hilde Sirnes på jobb i HJEM-artikkelen og se video med henne under: