Annstein Lothe er en av sjømannsprestene som møter mennesker som jobber offshore.

36.875Møter offshore

Det har vært en økning i antall møter offshore i 2017. Offshorestatistikken viser at 36.875 oljearbeidere fikk besøk av sjømannskirken i fjor.

Tirsdag 20.03.2018 10:41

Sjømannskirken samarbeider med Norsk Olje og Gass om å tilby prestetjenester på plattformer og i Supplyflåten. Denne bransjen har lenge hatt krevende tider og våre prester opplever at deres tilstedeværelse for den enkelte er viktig. Ti sjømannsprester har som hovedoppgave å besøke installasjonene, og i 2017 møtte de over 36 000 arbeidere fordelt på 636 plattformbesøk. Dette er en økning fra 2016 på rundt 2000, mye takket være økt bemanning og flere sjømannsprester.

– Jobben min handler først og fremst om å være tilgjengelig for de som tilbringer store deler av livet sitt offshore. Det spesielle med denne tjenesten er at jeg ikke bare er gjest på arbeidsplassen deres, men også i deres hjem, sier sjømannsprest Annestein Lothe.

Les HJEM-reportasjen fra et besøk om bord plattformen Brage i Nordsjøen

Se mer om hva en sjømannsprest offshore i videoen under: