Ikon:

424.269Besøk i sjømannskirkene

Sjømannskirken er åpen for alle, også for dem som sjelden eller aldri går i kirken i Norge. Besøksstatistikken for 2018 viser totalt 424 269 besøk i sjømannskirkene verden rundt.

Sjømannskirkene verden rundt har vært et viktig sosialt, kulturelt og kirkelig møtested for nordmenn i utlandet helt siden organisasjonens historie begynte i 1864

Viktige menneskemøter
Å komme til Sjømannskirken er en trygghet for mange. En av de som satte stor pris på å komme til en sjømannskirken i 2018, var Ernst Werner Christensen. Se videoklipp fra hans tilknytning til Sjømannskirken i Alanya her:

Endringer i 2018
Hvert år skjer det endringer i Sjømannskirkens tilstedeværelse rundt om i verden. I løpet av året flyttet Sjømannskirken i Berlin inn i nye lokaler som tilhører en lokal luthersk kirke. I 2018 var det en kirke som ble langt ned, nemlig Sjømannskirken i Okpo. Den ble avviklet i mars.

Sjømannskirken i Berlin ligger i dag i Wartenburgstraße 7.

OL i Pyeongchang
Sjømannskirken har opprettet provisoriske idrettskirker ved OL og VM siden 1996. I 2018 var Sjømannskirken til stede under OL i Sør-Korea for å møte nordmenn under mesterskapet.