Ikon:

28.401Møter med studenter

Sjømannsprestene er der for norske studenter over hele verden, enten det er på pub, kafé, nattklubb eller i en kirke. I 2018 hadde Sjømannskirken over 28 000 møter med studenter.

– Vi sitter ikke på et kontor. Vi oppsøker studentene der de er, i studiehverdagen, på arrangementer og fester. De skal vite at vi alltid er der for dem hvis de trenger noen å snakke med, sier Ingrid Ims.

Hun har vært sjømannsprest for norske studenter i Storbritannia og Irland siden 2012, og er en av fem ansatte i Sjømannskirken som har studenter som sin hovedmålgruppe.

I samarbeid med ANSA og utenrikstjenesten gjør de et viktig arbeid i møte med en ressurssterk, men også sårbar gruppe unge nordmenn i utlandet. Tjenesten består av en prest i Australia/New Zealand, en med ansvar for Nord-Amerika og tre i Europa.

Les mer om Sjømannskirkens tilbud til studenter og historien om studentpresttjenesten.

Ingvild S. Dahl er en av mange studenter som setter stor pris på at Sjømannskirken har en egen tjeneste for unge nordmenn som studerer i utlandet.

– Det er en fantastisk trygghet, sier studenten.