Ikon:

1.650Skipsbesøk

Å gå på skipsbesøk er fortsatt en viktig del av vårt arbeid. Statistikken for 2019 viser at Sjømannskirken gikk på 1 650 skipsbesøk.

– Jeg er kanskje den eneste norske som den ene nordmannen om bord møter i løpet av sitt fire til seks ukers skift. Det gjør tjenesten vår spesiell og verdifull, sier Astrid Øksnes Stenholt i reisetjenesten i Europa.

Høsten 2018 opprettet Sjømannskirken en reisetjeneste for norske sjøfolk i Europa. Hensikten er å få til en bedre betjening av skipene i de store havnene, samt en del småhavner fra Den Helder nord i Nederland til Dunkerque i sør.

Den nye tjenesten stod for 657 skipsbesøk i 2019.

Her kan du lese HJEM-reportasjen om reisetjenesten.

I tillegg har Sjømannskirken en besøkstjeneste for offshoreflåten som besøker sjøfolk og rederier langs norskekysten, og alle sjømannskirkene som ligger i nærheten av en havn prioriterer også skipsbesøk.

En av disse er Sjømannskirken i Rotterdam, som du kan lese om i denne HJEM-reportasjen.

Til sammen møtte Sjømannskirken 8737 sjøfolk, fordelt på 1650 skipsbesøk, i 2019.