Ny konfirmantavtale mellom kirken og Sjømannskirken

Korona-viruset gjør at mange menigheter ikke får gjennomført konfirmantundervisningen som planlagt. Sjømannskirken har inngått avtale med Kirkerådet om å gi norske menigheter tilgang til nettkonfirmant-opplegget til sterkt redusert pris.

Avtalen med Kirkerådet gjelder frem til 1. september 2020 til redusert pris, 50 kroner per konfirmant. I tillegg betaler Kirkerådet 50 kroner for hver registrerte konfirmant.

- Dette gjør vi fordi vi ser at det kan være en god løsning for menighetene, samtidig som vi ønsker at flere kan bli kjent med opplegget vårt, sier Knut Erik Skarpaas, nettkonfirmantadministrator i Sjømannskirken.

Nettkonfirmant.no er utviklet av Sjømannskirken for konfirmanter i utlandet og for menigheter i Norge.

- Vi gir en spesialpris nå for at ikke økonomien skal stoppe menighetene i å bruke et opplegg som gjør at i hvert fall deler av konfirmantundervisningen kan fortsette, sier Jeffrey Huseby, generalsekretær i Sjømannskirken, og understreker at også menigheter fra andre kirkesamfunn er velkommen til å bruke nettkonfirmant-opplegget på samme vilkår som Den norske kirke.

På nettkonfirmant.no ligger det ti leksjoner. For hver leksjon skal konfirmanten først se en kort introduksjonsvideo, så lese en digital lærebok (ligger på plattformen), så svare på 10-11 spørsmål. Menigheten må selv stille med nettlærer, og lærer kan ta bort eventuelle leksjoner de allerede har vært igjennom.

Kontaktpersoner:

Knut Erik Skarpaas