Her kan du feire påske i utlandet

Her er en oversikt over noe av det som skjer ved de ulike sjømannskirkene i påsken. Velkommen!

Sjømannsprest Ruth Ingeborg Sveinsdotter ved Sjømannskirken på Costa del Sol.

Når er påsken 2019?
Palmesøndag 14. april
Skjærtorsdag 18. april
Langfredag 19. april
1.påskedag 21. april
2.påskedag 22. april

ASIA OG AUSTRALIA

I Singapore serveres det påskelam skjærtorsdag. Her vil staben bidra med sang og korte innlegg om tradisjon, symbolikk og historikk. Lørdag blir det påskevandring for barna. Velkommen til oppdagelseferd.

I Pattaya blir det skjærtorsdagsgudstjeneste. Etterpå serveres det enkel kveldsmat.

Er du i Sydney i påsken, er du velkommen til å delta på norsk gudstjeneste første påskedag klokken 14.30.

AMERIKA

I Houstonblir det friluftsgudstjeneste i Katy med måltidsfellesskap på torsdagen, langfredags-gudstjeneste med servering av pinnekjøtt etterpå og påskedagsgudsjeneste med lunsj og eggejakt.

Los Angeles/San Pedro markerer påsken blant annet med et kveldsmåltid på skjærtorsdag, langfredagsgudstjeneste og deilig påskebrunsj. Hele programmet her.

I New Yorkblir det høytidsgudstjeneste på påskedag.

I Miamiblir det et rikholdig program i påsken. Det blir eggjakt og påfølgende gudstjeneste på palmesøndag, påskelunsj skjærtorsdag, konfirmasjonsgudstjeneste påskeaften og gudstjeneste første påskedag.

San Franciscoblir det deilig påskelunsj med eggjakt for de minste, skjærtorsdagsgudstjeneste og høytidsgudstjeneste med konfirmasjon

Ved Sjømannskirken i Rio de Janeiro blir det påskegudstjeneste med kirkekaffe på palmesøndag.

Påske ved Sjømannskirken på Lanzarote
Eggemaling ved Sjømannskirken i New York

EUROPA

I Alanya blir det fire gudstjenester i påskeuken, blant annet felles gudstjeneste sammen med tysk, finsk og hollandsk menighet i Alanya.Se oversikt her.

Er du på Kypros i påsken, blir det flere muligheter for å delta på gudstjenester. Skjærtorsdag og langfredag blir det gudstjeneste i Ayia Napa, påskeaften blir det gudstjeneste i Limasol, og andre påskedag blir det gudstjeneste i Kyrenia. Les mer her.

Hamburghar to gudstjenester, en på langfredag og en første påskedag.

I København blir det to ekstra gudstjenester i påskeuken, en på skjærtorsdag og en på langfredag.

Er du i Stockholm i påsken, kan du få med deg storfamiliegudstjeneste på palmesøndag, tradisjonelt påskemåltid på skjærtorsdag og kveldsgudstjeneste på langfredag. Påskeaften blir det lørdagsgrøt og påske-eggmaling og påskedag blir det høytidsgudstjenester og påskebrunsj.

London har også et fint påskeprogram med påskemåltid på skjærtorsdag og gudstjeneste langfredag og påskesøndag.

I Antwerpen blir det påskegudstjeneste første påskedag.

Parisarrangerer påskevandring med oppdagelsesferd i Sacre Coeur. Her kan du oppleve påskefortellingen og den vakre kirken gjennom en stille vandring i eget tempo. Det blir også kveldsmesse på skjærtorsdag, morgenbønn på langfredag og påskedagsgudstjeneste med dåp.

Rotterdamblir det pasjonsgudstjeneste og høytidsgudstjeneste.

I Sveits arrangeres det felles påskegudstjeneste med svenskene på Chateau de Bossey 21. april.

Dette bildet er fra en tidligere langfredagsgudstjeneste ved Korset på fjellet over Patalavaca (Sjømannskirken på Gran Canaria).
Ved Sjømannskirken i Torrevieja blir det påskeverksted!

Ved Sjømannskirken i Albir-Villajoyosa blir gudstjeneste i Minnekirken både på skjærtorsdag og langfredag.

Er du på Gran Canaria ved påsketider har du mye å velge mellom. 11. april blir det påske-sangkveld, palmesøndag blir det konfirmasjonsgudstjeneste i den katolske kirken, i tillegg blir det gudstjeneste både skjærtorsdag, langfredag og første påskedag. Langfredagsgudstjenesten vil foregår ved korset på fjellet over Patalavaca.

Costa del Sol blir det flere markeringer i løpet av påskeuken. På skjærtorsdag blir det vandregudstjeneste der tablåer i kirkerommet blir brukt for å nærme seg Jesu lidelse i undring, bønn og stillhet. Langfredag markeres med pasjonsgudstjeneste og påskenattsmessen åpner dørene klokken 21.00, påskelyset tennes og bæres rundt på El Campanario før messen i kirken.
Søndag ettermiddag blir det høytidsgudstjeneste.

Er du på Tenerife i påsken kan du se frem til skjærtorsdagsgudstjeneste sammen med Svenska Kyrkan og langfredagsmesse i sjømannskirken.

Mallorca blir det gudstjeneste langfredag og påskesøndag.

Torrevieja starter påsken allerede på palmelørdag. Det blir påskeverksted, påskelotteri, åresalg, samt salg av grøt og pølser. Utover i uken kan du delta på påskemåltid, skjærtorsdagsmesse, pasjonsgudstjeneste, påskenattsmesse, høytidsgudstjeneste og tur til vårfesten i Murcia. Hele programmet kan du se her.

- Velkommen til påskefeiring i Sjømannskirken! -

Finn din kirke her.