Påske i utlandet

Her er en oversikt over noe av det som skjer ved de ulike sjømannskirkene i påsken. Velkommen!

Påske ved Sjømannskirken i Hamburg.

ASIA

I Okpo inviterer kirken til familiemiddag søndag 16. april. Det blir grilling på terrassen og sosial hygge.

USA

I San Francisco blir gudstjenester både på skjærtorsdag og på påskedag 16. april. Påskeaften (15. april) er det påskebrunsj med deilig mat og eggejakt i god gammeldags amerikansk stil.

I Houston inviterer de til supersøndag, et familiearrangement etter gudstjenesten med grilling og uteaktiviteter.

I Los Angeles/San Pedro markeres påsken blant annet med et kveldsmåltid i kirkerommet på skjærtorsdag, samt påskebrunsj og langfredagsgudstjeneste.

I Miami inviterer kirken til palmesøndagsgudstjeneste og kirkeburger. Påskeaften feires Jesu Kristi oppstandelse og 1. påskedag blir det konfirmasjonsgudstjeneste

I New York blir det både skjærtorsdagsmåltid, eggemaling og høytidsgudstjeneste. Se program for hele påskeuken her.

Påske ved Sjømannskirken i Paris.
Påske ved Sjømannskirken på Lanzarote

ASIA

I Singapore blir det et stemningfult kveldsmåltid skjærtorsdag, påskevandring på lørdagen og festgudstjeneste 1. påskedag.

EUROPA

I Alanya inviterer kirken til økumenisk fellesgudstjeneste. Her møtes finsk, tysk, nederlandske og norsk menighet til felles gudstjeneste, som avsluttes med stor felles kirkekaffe. Det blir evangelietekst på de respektive språk, to nattverdstasjoner, en salme fra hvert land og musikere fra flere.

I Berlin blir det flere gudstjenester sammen med svenskene, både skjærtorsdag og første påskedag. I tillegg blir det påskedagsgudstjeneste med dåp 16. april.

I Glasgow kan nordmenn ta del i palmesøndagsgudstjeneste

I København blir det to ekstra gudstjenester i påskeuken, en på skjærtorsdag og en på langfredag.

Er du i Luxembourg på palmesøndag? Da er det gudstjeneste klokken 16.00 ved sjømannsprest Britt Aanes Ekhougen. Adresse:Centre protestant 1, rue Jules Wilhelm, L-2728 Luxembourg.

I Antwerpen er det gudstjeneste 1. påskedag klokken 11.00.

London har også et fint påskeprogram med påskemåltid på skjærtorsdag og gudstjeneste langfredagog påskesøndag.

I Sveits blir det påskegudstjeneste på Chateau de Bossey 16. april.

Eggemaling ved Sjømannskirken i New York.
Palmesøndag ved Sjømannskirken i Belgia.

I Paris feires påsken 16. april. Da blir det påskegudstjeneste med kirkelunsj og kaffe. Det blir også påskeeggjakt i hagen og påskeverksted for de kreative (kun barn, dessverre:)

I Torrevieja er det duket for et innholdsrik påskeuke. Torsdagen blir det både fellesskapsmåltid og skjærtorsdagsgudstjeneste. Påskenatten åpner døren ved klokketårnet klokken 22.45. Jesu oppstandelse feires i en enkel, men tydelig gudstjeneste full av kontraster. Søndag ettermiddag blir det festgudstjeneste preget at lys og glede.

Er du på Tenerife på langfredag, kan du se frem til en stille og meditativ musikkandakt med tekstlesing.

På naboøya Lanzarote åpnes dørene til skjærtorsdagsgudstjeneste. Dagen etter blir det pasjonsvandring.

Ved Sjømannskirken på Gran Canaria blir det gudstjeneste både palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og 1. påskedag. Langfredagsgudstjensten skal skje på Korset, et lokalt fjell.

- Velkommen til påskefeiring i Sjømannskirken! -

Finn din kirke her.