OL i Sør-Korea

Oppretter Sjømannskirke i Pyeongchang under vinter-OL i Sør-Korea 2018

Ekteparet Rune og Møyfrid Birkeland er en av de mange frivillige som vil ta imot nordmenn på Sjømannskirken i Pyeongchang.

Under vinter-OL i Sør-Korea 2018 flytter Sjømannskirken inn i en lokal kirke i Alpensia, like ved langrennsarenaen.

Sjømannskirken i Pyeongchang

Offisiell åpning skjer på lørdag 10. februar kl. 18. Frem til 17. februar holder vi åpent fra klokken 10.00 - 22.00. Etter dette vil vi ha en brukertilpasset åpningstid. Oppdatert program legges ut på: www.facebook.com/groups/sjomannskirken/

I kirken ønskes alle nordmenn velkommen innom til sosialt fellesskap. Vi serverer vafler og kaffe over en hyggelig prat. Øvelser og norske TV-sendinger vil vises på storskjerm, det vil være muligheter til å lade mobilen og bruke wifi.

Sjømannskirken vil også ha døgnbemannet beredskap og psykososial oppfølging ved akutte hendelser.

Kart over OL-området:

Her finner dere lenke til kart: http://bit.ly/2E7fBur

Behov for frivillige

Skal du til OL og har lyst til å være sentral i det norske miljøet? Vi søker frivillige medarbeidere til å være med og lage god norsk OL-stemning i Pyeongchang. Vi trenger ditt bidrag til å

• dele ut informasjonsfolder ved arenaene
  • steke vafler og sørge for at det er hyggelig å være på Sjømannskirken
  • tolke en takketale mellom norsk og koreansk på gudstjeneste en av søndagene
  • spille til sanger eller på andre måter bidra på gudstjenestene søndagene
  • ta bilde og poste i sosiale medier
  • skrive små artikler om det som skjer på kirken

Send en e-post til Sissel Mæland sim@sjomannskirken.no og si hva du kan bidra med og hvilke dager du kan tenke deg å være med.

Bakgrunn

Sjømannskirken har fra før en fast kirke i Okpo i Sør-Korea, og det er i realiteten denne som flyttes til Alpensia de to ukene OL pågår. Medarbeiderne som bemanner kirken har god kjennskap til den Sør-Koreanske kulturen og har lang erfaring med Sjømannskirkedrift og beredskap for små og store kriser.

Sjømannskirken har hatt en kirke på samtlige vinter-OL siden 1996, alle ski-VM og de fleste sommer-OL.

Nødnummer i Sør-Korea

Last gjerne ned Sjømannskirkens nødnummer-app, helt gratis, hvor du finner alle lands nødnummer. Her er også en oversikt over ambassader, du kan legge inn dine nærmeste pårørende, du kan enkelt sperre kortene dine om du skulle miste lommeboken. Last ned til iPhoneLast ned til AndroidLast ned til Windows Phone