Søker ly i Sjømannskirken i Miami

- Alle som skulle trenge det er velkommen til å søke ly i Sjømannskirken, sier daglig leder Audun Sæbø Norman ved Sjømannskirken i Miami.

Omkring 30 personer søker ly i Sjømannskirken i Miami under uværet "Irma".

Foreløpig er det stille. På sjømannskirken i Miami blir det ingen gudstjeneste denne søndagen. Omkring 30 mennesker i alle aldre søker ly i kirkens lokaler mens orkanen «Irma» nærmer seg Florida. Og kirken har plass til flere.

Stormen er først forventet å nå Florida på lørdags ettermiddag. Flere av de som søker ly i kirken bor i lavtliggende områder som står i fare for de store vannmengdene som kan strømme inn med tidevannet. Storinnrykket av folk til kirken er forventet fra omkring 12.00 lokal tid i dag og utover. Noen av de som allerede har ankommet sjømannskirken måtte søke ly da hotellene ved South Beach ble stengt i går.

Sjømannskirken ligger godt utenfor det som er definert som evakueringssoner. I forkant av orkanen har Audun Sæbø Norman og hans kolleger ved sjømannskirken gjort nødvendige forberedelser ved å kjøpe inn store mengder vann og mat. Uteområdet er ryddet for løse gjenstander, førstehjelpsskrinet er klargjort, bilene er fylt med drivstoff, nødaggregatene er sjekket og det er ryddet plass til folk i kirkens lokaler. Flesteparten av stormgjestene innlosjeres i hallen, men det er også kapasitet i leiligheter, kontorer og bibliotek. Sjømannskirkens bygninger er bygget etter lokale forskrifter og er såkalt «hurricane proof».

- Sjømannskirken i Miami er tilgjengelig og åpen for de som skulle trenge det. Det viktigste er at folk har et trygt sted å være og ikke tar noen sjanser. Vi kan nås på telefon 786 325 0794, epost og Facebook, sier Audun Sæbø Norman.