Bilder fra turen 26. nov.

Det begynte ikke så bra denne gangen. Men sol brillene var med - en kunne jo håpe...

Ut av Alanya bar det - 18 påmeldte i stor buss med plass til godt over det dobbelte.  God plass m.a.o.  Ut av Alanya i øs-pøs-regnver.  Det styrtet ned og dagen var mørk som kvelden.  Men innen vi kom til Perge, var i hvert fall regnet holdt opp sånn nogenlunde.  Så vi gikk tørre rundt blandt de gamle ruinene.

Likedan i gamle Antalya: Regnet var borte.  Men kom tilbake litt senere på turen.  Men da satt vi i bussen, tørre og varme.  Og med en stadig lysere himmel forann oss.

En minnerik overnatting på "hotell" Angels Garden" i Olympos.

Dagen etter stod Kekova først på programmet.  Og det ble en minnerik opplevelse.  En utmerket båttur i en azurblå fjord full av spennende øyer.  Og eldgamle ruiner og graver fra før-kristen tid.  Helt tilbake til Lycia-perioden.  Solen skinte, det var havblikk - og båten gled over den sunkne byen - som ingen så p.g.a. regnet som hadde ført så mye slam med seg i fjorden.  Men båtturen var likevel ett av høydepunktene på turen.

Så bar det videre - først til gamle lycianske gravruiner - deretter til St. Nicholas-kirken.  Det var her han var biskop - Nicholas.  Han som ble utgangspunktet for den senere så berømte sagnfiguren Julenissen.  Men i motsetning til sagnfiguren, hadde han et levende hjerte, St. Nicholas.  For han gav anonyme gaver til de som trengte det - ikke bare til dem som hadde gjort seg fortjent til det.  Slik nissen gjør det.  Nøden de levde i, var nok for ham.

Alle har sin oppfattning av hva som er høydepunkt på en tur.  Men høydepunkter var det - ikke minst samhværet og fellesskapet.  Så takk til alle som var med og bidro til en god tur.

Og velkommen tilbake - både til neste tur, men også til kirken!

Del