Bilder fra 17. mai på kirken

Årets 17. mai-feiring på kirken, ble en dag fylt av glede, musikk og godt fellesskap.

Både i gudstjenesten og i frokosten etterpå. Men det var også en dag som minnet oss alle om, hvor sårbart livet kan være. Og at vi trenger hverandre - også over landegrensene

Derfor ble gudstjenesten innledet med 1 minutts stillhet.  En markering av at landet vi er gjester i, nettopp har opplevd landesorg over tapet av gruvearbedeirne som omkom tirsdag.  I prekenen ble vi alle minnet om hvilke verdier vi som land og folk bør satse på.  Slik at vi bedre skal kunne ta vare på hverandre.  For verdiene vi legger til grunn for vår livsvandring, er ikke uten betydning.  Hverken for oss personlig eller som land og folk.

Forsvarsattache Roy Grøtheim, leste i sin hilsen til dagen, både kongeparets og statsministerens kondolansetelegram til den tyrkiske president og regjering.

Etter gudstjenesten var det tid for den tradisjonelle "frokosten."  Med laksesmørbrød, karbonadesmørbrød, pølser i lompe og kaffe og brus.  Og selvfølgelig en stor, flott kake i anledning 200-årsdagen for Norges Grunnlov.  Og folket koste seg med mat og drikke.  Ikke minst i hverandres selskap. 

En sktra spiss på dagen, sørget de to felemusikerne Hans Paalsen Kjorstad og Torfinn Hofstad for, da de gledet med et knippe norske folketoner i etterkant av gudstjenesten.  Men den største takken går likevel til alle dem som hadde stått på både på kjøkken og andre steder, for at dagen ble som den ble: En festdag - om enn midt i sorgen.

Og her er bildene fra dagen.

Del