17. mai: Solen skinte omkapp med smilene..

- en festdag på Costa Blanca nord!

Er det ikke rart: Vi har beredskap for all slags vær på 17.mai - men vi klarer ikke å tenke at det ikke skal bli en festdag! Og fest ble det både i Alfas del Pi og på Solgården - ikke nok med det, det solskinn og en liten vind som gjorde at bunadene ikke ble for tunge å bære! Flaggene smalt og "Ja vi elsker" gjaldt ikke bare Norge, men også Spania, der vi er gjester!

Sjømannskirken - utgangspunkt og gjennomgangsmelodi
Uansett hvordan vi snur og vender på det, preger kristne verdier kultur og tradisjoner Norge.
Vi nordmenn har ikke bare en nasjonalsang. Vi har en nasjonalsalme, også. I vårt vakre flagg
har vi plassert korset! Så det kjennes riktig at Minnekirken ble fylt til siste plass som innledning på 17. mai.
Og at Fredsparken i Alfas også ble til et kirkerom som samlet mange.

Herlig lunsj og god underholdning
På Solgården spanderte de lunsj på alle 17.mai-gjestene som var samlet der.
I Alfas var det også lange køer foran lunsjbodene der Den Norske Klubben servete sine gjester.
Mye folk og leker for barna og iskrem og pølser og glade russ og sjenerte fjortiser og stolte foreldre til små barn overalt.
På Solgården ble det sang og dans og festtale, noe av det samme i Alfas.

Ordningen med todelt feiring var en prøve. Når 17.maikomiteen får evaluert det hele, så blir det vel klarere om todelingen var en suksess man ønsker å fortsette med eller ikke. Vi venter spent. 17.mai blir det jo, uansett!