92 barn på julevandring

- som vise menn, engler, hyrder og selvsagt: Josef og Maria!

De gjorde store øyne da de kom inn. For det er ikke hver dag du blir møtt av en Keiser i rød drakt og med gull over skuldrene og en ekte Keiser-krone. Og et gullsepter! De var invitert til julevandring gjennom julens egentlige historie. Til Betlehem, til hyrdene på marken, til det overfylte herberget og stallen med krybben.

Leif Oscar var Keiseren - en myndig mann som så ut til åvære født til gulldrakt, gullsepter og Keiserkrone. Ellen Merete en staselig (og vennlig!) erkeengel Gabriella. Frykt ikke, sa hun og englene gjentok det.

Læring ved gåing
Å gå og stadig oppleve er en flott måte å lære på. Og på hver eneste sted de stanset, fikk de også tre inn i historien. De tre vise menn se viktige ut i rødt og gull, englene var vakre i hvite kapper og glitter i håret, hyrdene kledd i strie og med hodeplagg vi har sett mange bilder av fra Palestina.

Mellom stoppene sang de og de hadde øvd. Det ljomet både i hagen og inne i Kirkesenteret.
Og hele tiden fulgte de godt med, storøyde som de var. Alt de hadde lært ble så gjenfunnet og gjenkjent i Juleevangeliet, når det ble lest for dem!

Tilsammen 92 barn fra barnehagen og de norske skolene i Albir og Alfas del Pi hadde det fint i historien og opplevelsen av hva som skjedde at Jesus ble født for 2000 år siden. Det var som idag!


Del