Gratis app fra Sjømannskirken:

Gjør utenlandsreisen tryggere.

Sjømannskirkens medarbeidere hjelper daglig nordmenn i små og store kriser i utlandet. Nå har organisasjonen utviklet Nødnummer-appen for å gjøre utenlandsoppholdet tryggere.

Last ned til iPhone

Last ned til Android

Last ned til Windows Phone

Alt samlet på ett sted
- Det finnes flere tilgjengelige apper med noen av funksjonene, men her har vi samlet alt man trenger på ett sted. Hvis ulykke eller sykdom rammer, gir Sjømannskirkens app raskt og enkelt alle nummer som trengs, sier Kjersti Helland, prosjektleder i Sjømannskirken.

Hovedfunksjonene er tilgang til alle lokale nødnummer uansett hvilket land man befinner seg i. Man finner også sitt reiseforsikringsselskap med alarmnummer, polisenummer og annen viktig info. Samt kontaktnummer til pårørende, arbeidsgiver, telefonnummeret til Utenriksdepartementet (UD-OPS), nummer til sperring av kort og nærmeste sjømannskirke.

Erfaring med hva nordmenn etterspør
- Denne appen vil være en sikkerhet for alle nordmenn i utlandet. Kommer du først til en ulykke, kan du redde liv. Med Sjømannskirkens erfaring med hendelser i verden vet vi litt om hva folk etterspør, og på denne appen vil du enkelt finne numrene du trenger for å bli hjulpet videre, sier Helland.

Det er selskapet Deepmind som har utviklet appen i samarbeid med Sjømannskirken.

- Appen bruker mobilnettet og GPS til å finne posisjonen til brukeren. Informasjonen kan lett deles slik at hjelpen kommer raskest mulig til rett sted, sier daglig leder Øyvind Mjølund.

Sjømannskirkens app kan lastes ned gratis i alle butikkene for iPhone, Android og Windows.

Pressebilder kan lastes ned her

Sjømannskirkens prosjektleder Kjersti Helland tlf. +47 91 00 65 80
Deepminds daglige leder Øyvind Mjølund tlf: +47 91 57 67 46