Minnes sine kjære etter tsunamien

164 pårørende deltar på den andre minnemarkeringsturen til Phuket den 3. – 9. oktober.

Da den første pårørendeturen ble avholdt i mai, gjensto det fortsatt å identifisere flere norske ofre. Nå har Nye Kripos, i samarbeid med det internasjonale ID-teamet, funnet alle de omkomne nordmennene.

De pårørende drar i regi av UD til Thailand tirsdag for å minnes sine døde. På kvelden inviterer Pårørendekontoret og Sjømannskirken til informasjonsmøte. Onsdag og torsdag vil det bli holdt private minnestunder i Khao Lak og på Phi Phi. Fredag samles pårørende og støttepersonell på stranden i Kataphani for en felles stor minnemarkering etter tsunamien 2. juledag i fjor. Denne seremonien har Sjømannskirken ansvar for.

Sjømannskirken i Phuket er forsterket av tilreisende sjømannsprester fra Bangkok og Singapore. Fra Sjømannskirken deltar også generalsekretær Kjell Bertel Nyland og utenlandssjef Espen Feilberg-Jacobsen, samt flyplassprest Ragnvald Seierstad.
BILDE: Sjømannskirken og Misjonsselskapet arrangerte minnegudstjeneste 2. januar 2005 i Phuket etter flodbølgekatastrofen. Fotograf: Ole C. H. Thomassen
29. september 2005
Kari Ulveseth