Bryllup i Barcelona

Velkommen til bryllup i en vakker Basilika i Barcelona!

<
>

Sjømannskirken har ingen egen kirke i Barcelona, men vi leier en vakker Basilika sentralt i byen til vielser: Basilica de la Purisima Concepción. Adresse: Carrer de Roger de Lluria 70, 08009 Barcelona. Basilica de la Purisima Concepción har en katedral og en mindre kirke. Sjømannskirken leier den mindre kirken til vielser.

Vi ber dere ta kontakt på e-post barcelona@sjomannskirken.no for forespørsler/avtale om vielser. 

Dette er en oppdatert liste over ledige datoer for vielser i Barcelona 2022 i Basilica de la Purisima Concepción kl. 15.00 og 16.00.

Februar: 18

Mars: 18

April: 7 og 8

Mai: 5, 6 og 19

Juni: 16

Juli: 7, 8 og 28, 29

September: 8, 9 og 22, 23

Oktober: 13, 14

November: 11

desember: 9

Dette er en oppdatert liste over ledige datoer for vielser i Barcelona 2023 i Basilica de la Purisima Concepción kl. 15.00 og 16.00.

Februar: 17

Mars: 17

April: 20, 21

Mai: 4, 5 og 25, 26

Juni: 8, 9 og 22, 23

Juli: 6, 7 og 27, 28

September: 7, 8 og 21, 22

Oktober: 5, 6 og 19, 20

November: 10

Prøvingsattest  

Vielsen skjer etter norsk vigselsrett, men med det tillegg at ingen av brudefolkene kan være spansk statsborger og minst én må være norsk statsborger.

Før ekteskapet kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Denne prøvingen foretas av skattekontoret/folkeregisteret.

Dere kan logge dere på hos skattetaten.no for prøving av ekteskapsvilkår. Dersom brudeparet søker om en elektronisk prøvingsattest, kan forloverne logge inn her og fylle ut forlovererklæringen elektronisk. Vanligvis på forholdsvis kort tid får dere behandlet ekteskapsprøvingen digitalt. Vær ute i god tid. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging. Ikke fyll ut skjemaene mer enn fire måneder før bryllupet, fordi prøvingsattesten kun er gyldig i fire måneder, opplysningene dere oppgir må være ferske. Begge kommende ektefeller må fylle ut hver sin egenerklæring, og forloverne må fylle ut forlovererklæringer. 

Ønsker du å endre navn, må du fylle ut en melding om endring av navn. Alt fylles ut digitalt via Skatteetatens nettsider. Når saken er ferdigbehandlet, får dere melding om å logge dere inn på Altinn for å laste ned prøvingsattesten som bekrefter at dere kan gifte dere. Denne prøvingsattesten videresender dere på e-post til barcelona@sjomannskirken.no  

E-post: barcelona@sjomannskirken.no

Adresse: La Iglesia Noruega en Mallorca, Apartado de correos 360,
07 181 Palmanova, Mallorca, España.

Kirken fungerer godt både for små og store bryllup. Basilica de la Purisima Concepción har også en flott patio/klosterhage som egner seg til fotografering.

Vigselssamtalen

Før vielsen må brudeparet ha en vigselssamtale med Sjømannspresten, den varer ca. 1 time. Samtalen vil være i Basilica de la Purisima Concepción samme dag som vielsen kl. 10.00 for vielser kl. 15.00 og kl. 11.00 for vielser kl. 16.00. 

Vigselsermonien

Det er den samme sermonien som brukes i kirken i Norge. På Den norske kirkes nettsider www.kirken.no finnes hele ritualet. Trykk på bryllup og under kommer det opp 4 blå bokser. I boksen med vigselsliturgi finner dere alternativer og valgmuligheter for kirkeseremonien. Det er fint hvis brudeparet har satt seg inn i dette og funnet ut hvilke alternativer og eventuelt salmer en vil ha i vielsen. En vielse varer normalt 20-35 minutter alt ettersom hvor mye man ønsker av sang/musikk eller andre innslag. Det kan være mye trafikk i Barcelona om ettermiddagen, så beregn god tid, slik at vielsen kan begynne til rett tid.

Vigselavgiften

Vigselavgiften for vielser i Basilica de la Purisima Concepcion er fra og med 2022, 16000,- kroner. 

Beløpet settes inn på norsk konto 3000.21.36321 Vær vennlig og skriv Barcelona, dato for vielsen samt navn på brudeparet. Beløpet skal være på konto senest en måned før vielsen.
Avgiften inkluderer leie av kirke og prestens reise t/r Mallorca.

Musikk

Brudeparet bestemmer selv om de vil bestille organist (se under), eller bruke trådløs høyttaler i kirken. Gjester som spiller og synger kan også være et alternativ.
Ønsker man salmesang, må salmene trykkes på sang ark siden vi ikke har salmebøker i kirken.
Det er vanlig med to salmer, en i begynnelsen og den andre på slutten av vielsen + musikk-/sanginnslag, men det er opp til hvert enkelt brudepar å bestemme dette.

TILGJENGELIGE SANGERE/MUSIKERE

For tiden vet vi om følgende norsk musiker som kan engasjeres:

Håvard Enstad er en norsk musiker som holder til i
Barcelona. han har studert på Norges Musikkhøgskole og spiller piano, orgel og cello. Han kan kontaktes for alle mulige slags ønsker av musikk. Han kan kontakte lokale musikere/sangere for å tilpasse deres musikalske behov. Pris avtales nærmere. Kontaktes på h_enstad@hotmail.com

Avtale og betaling gjøres direkte med han.

Fotograf: Hvis noen ønsker tips om fotograf, kan vi anbefale denne: Fotografía Sitges. Innehaver Aleksandra Hopper (snakker godt engelsk). Telefon: +34 654 998 341 www.fotografiasitges.com

Fotograf: Gala Martines fra fotograf 274 http://www.274km.com/home.php

Video-opptak: https://www.monamourweddings.com/

Blomsterbutikk i Barcelona: www.floresnavarro.com kommuniserer godt på engelsk, lager hva dere måtte ønske (send bilde) til en ok pris og leverer til hotellet.Tlf: 0034 934 574 099

Hår/Makeup:
Carina og Kristina, 2 norske jenter, stylist og frisør, driver www.wemakeupyourday.com

De kommer til hotellet for både prøvetime og brudestyling.

Bryllupsplanlegger

Barcelonabryllup spesialiserer seg på å arrangere bryllup i Barcelona, Katalonia og Balearene. De kjenner godt området og kulturen og kan hjelpe dere med alt som har med bryllupsdagen og dagene rundt. 

Kontaktinformasjon: Sara Holmgren post@barcelonabryllup.com 

www.barcelonabryllup.com

Bryllupsplanlegger

Norske Cecilie Madland Lyngnes driver bryllupsarrangøren 4seasons weddings og kan kontaktes for å tilrettelegge en bryllupsfeiring i Barcelona.

Kontaktinformasjon: Norsk telefon: +47 40 34 98 58

www.4seasonsweddings.no

https://www.facebook.com/4seasonsweddingsAS/?fref=ts

Del