Bryllup i Barcelona

Velkommen til bryllup i en vakker Basilika i Barcelona!

Sjømannskirken har ingen egen kirke i Barcelona, men i 2018 leier vi en vakker Basilika sentralt i byen til vielser: Basilica de la Purisima Concepción. Adresse: Carrer de Roger de Lluria 70, 08009 Barcelona. Basilica de la Purisima Concepción har en katedral og en mindre kirke. Sjømannskirken leier den mindre kirken til vielser.

Vi ber dere ta kontakt på e-post barcelona@sjomannskirken.no for forespørsler/avtale om vielser.

Dette er en oppdatert liste over ledige datoer for vielser i Barcelona 2018 i Basilica de la Purisima Concepcion kl. 15.00 og 16.00

Juni: 15

Juli: 6 og 26, 27

September: 21

Oktober: 18, 19

November: 9

Desember: 7

Prøvingsattest

Vielsen skjer etter norsk vigselsrett, men med det tillegg at ingen av brudefolkene kan være spansk statsborger og at minst én må være norsk statsborger.
Før ekteskapet kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Denne prøvingen foretas av folkeregisteret/skattekontoret i den kommune hvor en av dere er registrert som bosatt. Dette skjemaet finner dere på Den norske kirkens nettsider www.kirken.no , trykk på bryllup og litt under kommer det frem 4 blå bokser. Skjema for prøvingsattesten finner dere i boksen med viktige skjema. Fyll ut skjemaet og send det til skattekontoret. En prøvingsattest er gyldig i fire måneder. Kopi av prøvingsattesten skannes på e-post barcelona@sjomannskirken.no og originalen leveres til presten på vigselssamtalen. Hvis originalattester må sendes i posten, må de sendes rekommandert!

e-post: barcelona@sjomannskirken.no

Adresse: Iglesia Noruega, Apartado de correos 360,
07 181 Palmanova, Mallorca, España.

Kirken fungerer godt både for små og store bryllup. Basilica de la Purisima Concepción har også en flott patio/klosterhage som egner seg til fotografering.

Vigselsamtalen
Det er satt av en time til samtalen med Sjømannspresten. Den finner sted i Basilica de la Purisima Concepción. Vigselssamtalen er kl. 10 for dem som gifter seg kl. 15, og kl. 11 for dem som har vielse kl. 16. Vi kan dessverre ikke tilby vigselssamtalene til andre tider og på andre steder.

Vigselsermonien
Det er den samme sermonien som brukes i kirken i Norge. På Den norske kirkes nettsider www.kirken.no finnes hele ritualet. Trykk på bryllup og under kommer det opp 4 blå bokser. I boksen med vigselsliturgi finner dere alternativer og valgmuligheter for kirkeseremonien. Det er fint hvis brudeparet har satt seg inn i dette og funnet ut hvilke alternativer og eventuelt salmer en vil ha i vielsen. En vielse varer normalt 20-35 minutter alt ettersom hvor mye man ønsker av sang/musikk eller andre innslag. Det kan være mye trafikk i Barcelona om ettermiddagen, så beregn god tid, slik at vielsen kan begynne til rett tid.

Vigselavgiften

Fra 1. desember 2017 øker vigselsavgiften til Sjømannskirken.

Bestillinger gjort før dette tidspunktet betaler "gammel" pris.

Vigselavgiften for vielser i Basilica de la Purisima Concepcion er 11000,- kroner. Vil to par gifte seg samtidig, (dobbeltbryllup) betaler det ene paret kun 50% av vigselssavgiften.

Beløpet settes inn på norsk konto 3000.21.36321 . Vær vennlig og skriv Barcelona, dato for vielsen samt navn på brudeparet. Beløpet skal være på konto senest en måned før vielsen.
Avgiften inkluderer leie av kirke og prestens reise t/r Mallorca.

Vigselsavgiften til Sjømannskirken for vielser ved andre kirker i Barcelona/villa/hotell er 9000,- kroner. (inkluderer ikke leie av kirkelokale).

Musikk

Brudeparet bestemmer selv om de vil bestille organist (se under), eller bruke Bose trådløs høytaller i kirken. Gjester som spiller og synger kan også være et alternativ.
Ønsker man salmesang, må salmene trykkes på sang ark siden vi ikke har salmebøker i kirken.
Det er vanlig med to salmer, en i begynnelsen og den andre på slutten av vielsen + musikk-/sanginnslag, men det er opp til hvert enkelt brudepar å bestemme dette.

TILGJENGELIGE SANGERE/MUSIKERE
For tiden vet vi om følgende norsk musiker som kan engasjeres:

Håvard Enstad er en norsk musiker som holder til i
Barcelona. han har studert på Norges Musikkhøgskole og spiller piano, orgel og cello. Han kan kontaktes for alle mulige slags ønsker av musikk. Han kan kontakte lokale musikere/sangere for å tilpasse deres musikalske behov. Pris avtales nærmere. Kontaktes på h_enstad@hotmail.com

Avtale og betaling gjøres direkte med han.

Fotograf

Hvis noen ønsker tips om fotograf, kan vi anbefale denne: Fotografía Sitges. Innehaver Aleksandra Hopper (snakker godt engelsk). Telefon: +34 654 998 341.www.fotografiasitges.com

Fotograf: Gala Martines fra fotograf 274 http://www.274km.com/home.php

Video-opptak: http://www.monamourweddings.com/

Blomsterbutikk i Barcelona: www.floriseriasnavarro.com kommuniserer godt på engelsk, lager hva dere måtte ønske (send bilde) til en ok pris og leverer til hotellet.Tlf: 0034 934 574 099

Hår/Makeup:
Carina og Kristina, 2 norske jenter, stylist og frisør, driver www.wemakeupyourday.com De kommer til hotellet for både prøvetime og brudestyling.

Bryllupsplanlegger

Lisa Hatle er norsk og innehaver av bryllupsarrangøren Barcelonabryllup. Hun kan kontaktes for å tilrettelegge en bryllupsfeiring i Barcelona. Hun kan også kontaktes hvis noen ønsker vielsen i en annen kirke enn klosterkirken/villa/hotell i Barcelona område.

Kontaktinformasjon: www.barcelonabryllup.com

Spansk mobiltelefon/WhatsApp

+34 616 960 490

Norske Cecilie Madland Lyngnes driver bryllupsarrangøren 4seasons weddings og kan kontaktes for å tilrettelegge en bryllupsfeiring i Barcelona.

Kontaktinformasjon: Norsk telefon: +47 40 34 98 58

www.4seasonsweddings.no