Bryllup i Barcelona

Velkommen til bryllup i en vakker Basilika i Barcelona!

<
>

Sjømannskirken har ingen egen kirke i Barcelona, men vi leier en vakker Basilika sentralt i byen til vielser: Basilica de la Purisima Concepción. Adresse: Carrer de Roger de Lluria 70, 08009 Barcelona. Basilica de la Purisima Concepción har en katedral og en mindre kirke. Sjømannskirken leier den mindre kirken til vielser.

Vi ber dere ta kontakt på e-post barcelona@sjomannskirken.no for forespørsler/avtale om vielser. 

Dette er en oppdatert liste over ledige datoer for vielser i Barcelona 2019 i Basilica de la Purisima Concepción kl. 15.00 og 16.00

November: 8

Desember: 12

Dette er en oppdatert liste over ledige datoer for vielser i Barcelona 2020 i Basilica de la Purisima Concepción kl. 15.00 og 16.00

Februar: 21

Mars: 20

April: 17

Mai: 7, 8 og 28, 29

Juni: 5, 11, 12 og 19

Juli: 9, 10 og 23

September: 3, 4 og 24, 25

Oktober: 15, 16

November: 6

Desember: 11

Dette er en oppdatert liste over ledige datoer for vielser i Barcelona 2021 i Basilica de la Purisima Concepción kl. 15.00 og 16.00

Februar: 19

Mars: 19

April: 23

Mai: 6, 7 og 20, 21

Juni: 3, 4 og 17, 18

Juli: 8, 9 og 22, 23

September: 2, 3 og 23, 24

Oktober: 14, 15

November: 12

Desember: 10

Prøvingsattest                                                                                      

Vielsen skjer etter norsk vigselsrett, men med det tillegg at ingen av brudefolkene kan være spansk statsborger og at minst én må være norsk statsborger.
Før ekteskapet kan inngås, skal det skje en prøving av om ekteskapsvilkårene er oppfylt. Denne prøvingen foretas av folkeregisteret/skattekontoret i den kommune hvor en av dere er registrert som bosatt. Hvis dere går inn på Den norske kirkens nettsider www.kirken.no , og trykker på bryllup, kommer det frem 4 blå bokser. Informasjon om prøvingsattesten finner dere i boksen med viktige skjema. 

Før dere gifter dere, må Skatteetaten sjekke om dere oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap, såkalt prøving av ekteskapsvilkår. Fra juni 2018 kan dere søke om prøving av ekteskap digitalt.

Dere kan logge dere på hos skattetaten.no for prøving av ekteskapsvilkår.

Dersom brudeparet har søkt om prøvingsattest elektronisk, kan forloverne logge inn her  (på skatteetaten.no) og fylle ut forlovererklæringen elektronisk.

På kort tid får dere behandlet ekteskapsprøvingen digitalt.

Skatteetaten anbefaler alle brudepar å benytte den nye innloggingsløsningen.

Vær ute i god tid. Behandlingstiden kan være inntil tre uker dersom det er behov for manuell oppfølging. Men ikke fyll ut skjemaene mer enn fire måneder før bryllupet skal stå. En prøvingsattest er kun gyldig i fire måneder, fordi opplysningene dere oppgir må være ferske.

Begge kommende ektefeller må fylle ut hver sin egenerklæring, og forloverne fyller ut forlovererklæring.

Ønsker du å endre navn, må du fylle ut en melding om endring av navn. Alt kan fylles ut digitalt via Skatteetatens nettsider.

Når saken er ferdig behandlet, får dere melding om å logge dere inn i Altinn for å laste ned prøvingsattesten som bekrefter at dere kan gifte dere. Prøvingsattesten kan dere velge om dere vil sende videre fra Altinn i en e-post til vigsler, eller skrive ut og ta med en kopi.

e-post: barcelona@sjomannskirken.no

Adresse: Iglesia Noruega, Apartado de correos 360,
07 181 Palmanova, Mallorca, España.

Kirken fungerer godt både for små og store bryllup. Basilica de la Purisima Concepción har også en flott patio/klosterhage som egner seg til fotografering.

Vigselssamtalen
Før vielsen må brudeparet ha en vigselssamtalen med Sjømannspresten, varer ca. 1 time. Presten som skal vie brudeparet vil ta kontakt med brudeparet for å avtale tidspunkt og sted for samtalen. 

Vigselsermonien
Det er den samme sermonien som brukes i kirken i Norge. På Den norske kirkes nettsider www.kirken.no finnes hele ritualet. Trykk på bryllup og under kommer det opp 4 blå bokser. I boksen med vigselsliturgi finner dere alternativer og valgmuligheter for kirkeseremonien. Det er fint hvis brudeparet har satt seg inn i dette og funnet ut hvilke alternativer og eventuelt salmer en vil ha i vielsen. En vielse varer normalt 20-35 minutter alt ettersom hvor mye man ønsker av sang/musikk eller andre innslag. Det kan være mye trafikk i Barcelona om ettermiddagen, så beregn god tid, slik at vielsen kan begynne til rett tid.

Vigselavgiften

Vigselavgiften for vielser i Basilica de la Purisima Concepcion er 11000,- kroner. 

Beløpet settes inn på norsk konto 3000.21.36321 . Vær vennlig og skriv Barcelona, dato for vielsen samt navn på brudeparet. Beløpet skal være på konto senest en måned før vielsen.
Avgiften inkluderer leie av kirke og prestens reise t/r Mallorca.

Vigselsavgiften til Sjømannskirken for vielser ved andre kirker i Barcelona/villa/hotell er 11000,- kroner + prestens eventuelle reiseutgifter for vielser utenfor Barcelona. (inkluderer ikke leie av kirkelokale).

Musikk

Brudeparet bestemmer selv om de vil bestille organist (se under), eller bruke Bose trådløs høytaller i kirken. Gjester som spiller og synger kan også være et alternativ.
Ønsker man salmesang, må salmene trykkes på sang ark siden vi ikke har salmebøker i kirken.
Det er vanlig med to salmer, en i begynnelsen og den andre på slutten av vielsen + musikk-/sanginnslag, men det er opp til hvert enkelt brudepar å bestemme dette.

TILGJENGELIGE SANGERE/MUSIKERE
For tiden vet vi om følgende norsk musiker som kan engasjeres:

Håvard Enstad er en norsk musiker som holder til i
Barcelona. han har studert på Norges Musikkhøgskole og spiller piano, orgel og cello. Han kan kontaktes for alle mulige slags ønsker av musikk. Han kan kontakte lokale musikere/sangere for å tilpasse deres musikalske behov. Pris avtales nærmere. Kontaktes på h_enstad@hotmail.com

Avtale og betaling gjøres direkte med han.

Fotograf

Hvis noen ønsker tips om fotograf, kan vi anbefale denne: Fotografía Sitges. Innehaver Aleksandra Hopper (snakker godt engelsk). Telefon: +34 654 998 341.www.fotografiasitges.com

Fotograf: Gala Martines fra fotograf 274 http://www.274km.com/home.php

Video-opptak: http://www.monamourweddings.com/

Blomsterbutikk i Barcelona: www.floresnavarro.com kommuniserer godt på engelsk, lager hva dere måtte ønske (send bilde) til en ok pris og leverer til hotellet.Tlf: 0034 934 574 099

Hår/Makeup:
Carina og Kristina, 2 norske jenter, stylist og frisør, driver www.wemakeupyourday.com De kommer til hotellet for både prøvetime og brudestyling.

Bryllupsplanlegger

Lisa Hatle er norsk og innehaver av bryllupsarrangøren Barcelonabryllup. Hun kan kontaktes for å tilrettelegge en bryllupsfeiring i Barcelona. Hun kan også kontaktes hvis noen ønsker vielsen i en annen kirke enn klosterkirken/villa/hotell i Barcelona område.

Kontaktinformasjon: www.barcelonabryllup.com

Spansk mobiltelefon/WhatsApp

+34 616 960 490

Lisa Hatle samarbeider med: 

Petra Wolf Duffy

Mobiltelefon: +34 600 980 295

E-post: petra@barcelonabryllup.com

Norske Cecilie Madland Lyngnes driver bryllupsarrangøren 4seasons weddings og kan kontaktes for å tilrettelegge en bryllupsfeiring i Barcelona.

Kontaktinformasjon: Norsk telefon: +47 40 34 98 58

www.4seasonsweddings.no

https://www.facebook.com/4seasonsweddingsAS/?fref=ts

Del