Pilegrimsopphold

27.april - 4.mai, 2018

Velkommen til pilegrimsopphold

(OBS. Vårens pilegrimsopphold er nå fullbooket.)

Sjømannskirken på Costa del Sol inviterer til pilegrims-vandring i frodig og vakker spansk natur. Denne gangen har vi også inkludert dagstur til Cordoba i oppholdet.

Ukeprogram 27.april - 4.mai, 2018.

Fredag 27. april: Reisedag og velkomstsamling med mat.

Lørdag 28. april: Pilegrimsvandring til Cruz de la Mision. Lunsj i Mijas Pueblo.

Søndag 29. april: Dagen til fri disposisjon. Frokost, tidebønn, søndagsbuffet og gudstjeneste på El Campanario.

Mandag 30. april: Dagstur med pilegrimsvandring.

Tirsdag 1. mai: Dagstur til Cordoba inkl. byvandring med besøk i bl.a. Mezquitaen , «Los cruces» og «Los patios». Lunsj og retur på ettermiddag/kveld.

Onsdag 2. mai: Dagen til egen disposisjon. Ettermiddagsutflukt til strand m/middag.

Torsdag 3 mai: Pilegrimsvandring og avslutningssamling på El Campanario m/middag.

Fredag 4. mai: Reisedag med "Farvel samling" m/vafler og kaffe.

Forbehold om evt. mindre endringer i programmet.

Utflukter og pilegrimsvandringer

Mijas Pueblo

Lørdag 28.4: Tur til Mijas fjellene, - en halvtimes kjøring El Campanario. Den 2-2,5 timers pilegrimsvandringen starter ved stien «Cruz de la Mision». Vi vandrer sammen i ro med innlagte stopp og tekstlesninger langs fjellet med flott utsikt over middelhavet. Vi besøker bl.a. Golgata kapellet i fjellsiden bak den koselige hvite byen Mijas Pueblo. Her tar lunsj og får tid til en spasertur i byens trange gater og hyggelige torg.

Vandring med hvilepuls

Søndag etter frokost vandrer vi sammen og får en innføring i å «vandre med hvilepuls». Vi vandrer sammen i nabolaget rundt El Campanario. Denne runden er grei å gå flere ganger i løpet av oppholdet dersom du ønsker det.

Benahavis/Guadalmina

Vandringen starter i Benahavis og går langs elven Guadalmina opp til demningen med flott utsikt over fjellet og vannet. Benahavis er er kjent for sine fremragende restauranter og sjarmerende landsbymiljø.

El Juanar

Vi starter ved El Mirador i El Juanar området der det er fantastisk utsikt over kysten og fjellene. Så vandrer vi i furutreskogen et par, tre kilometer før stien slutter ved restuarant Hotel El Juanar. Dette var opprinnelig en ekslusiv jakthytte som blant annet ble besøkt av Charles de Gaulle, som satt her og skrev sine erindringer. Området har flere stier av ulik lengde med god mulighet for individuelle tilpasninger.

Cordoba

Cordoba ligger 2,5 timers kjøring fra El Campanario, - en flott kjøretur gjennom varierende natur og mye oliventrær. Cordoba ble grunnlagt av fønikerne og senere innlemmet i Romerriket. I år 711 erobret arabiske styrker store deler av Spania, og i år 756 ble emiratet al-Andalus opprettet. Cordoba ble da et sentrum for filosofi, matematikk, språk, geografi og kultur. I lange perioder bodde jøder, arabere og kristne fredelig sammen her. På 1200-tallet erobret kristne byen, og i 1492 da Isabella og Ferdinand utviste alle muslimer og jøder var de fleste flyttet fra Cordoba. Moskeen ble reddet p.g.a. sin flotte arkitektur, og den ble vigslet som kristen kirke. Et besøk i kirken hører med. De årlige festivalene «los cruces» og «los patios» der det dekoreres vakkert med blomster over hele byen avholdes når vi er på besøk i byen.

God tid for hvilepuls og egen fritid

Pilegrimsoppholdet gir deg også raus tid for ro og hvilepuls:

• Kos deg i vår vakre palmehage og patio, og nyt solen og varmen, freden og roen her på El Campanario.
  • Ta en spasertur tur langs strandpromenaden. Stranden ligger 15 minutters gange unna
  • Gjøre nye bekjentskaper eller ta ut på turer på egenhånd.
  • 5 minutter å gå ned til restaurantgaten.
  • Besøk Fuengirola eller Marbella. Det går busser like i nærheten.

Pilegrimspakken 2018 inneholder følgende:

• Fly t/r Oslo—Malaga (OBS. Vi er nå dessverre utsolgt for flybilletter t/r Oslo/Malaga).
  • Transport t/r Malaga—El Campanario
  • Velkomstsamling med mat fredag 27.april
  • Overnatting 7 døgn i dbl. rom
  • Norsk frokost og lunsj/matpakke 7 dager
  • Søndagsbuffet
  • 5 dagsutflukter inkl.3 pilegrimsvandringer m/transport
  • Avslutningssamling m/mat torsdag 3.mai
  • Reiseledertjenester og norsktalende guide
  • Foredrag
  • Fri benyttelse av palmehage, patio, saltvannsbasseng, bibliotek og gratis internett på El Campanario.

Pris for pilegrimspakke uten fly:

Pris per person i dbl. rom : NOK 10 900,-

Tillegg for enkeltrom: NOK 2 000,-

50% av beløpet betales ved påmelding, og 50% betales innen 6. april.

Det gies rabatt på NOK 500 for Sjømannskirkens medlemmer.

(OBS. Vårens pilegrimsopphold er nå fullbooket.)

For mer informasjon ring oss gjerne på tlf.   55 55 22 56  eller sende en e-post til: elcampanario@sjomannskirken.no

El Campanario gjestehus

Vår fredfulle palmehage og spansk atrium innbyr   i seg selv til ro og ettertanke. Daglige tidebønner kombinert med gudstjenester og andre samlingspunkt forsterker tilstedeværelse og skaper en fin ramme for et godt pilegrimsopphold.

Vårt særegne gjestehus på El Campanario har 11 flotte værelser med totalt 24 sengeplasser. Smakfull norsk frokost følger med.

Her kan du lese mer om gjestehuset på El Campanario.