El Campanario

De første årene drev Sjømannskirken virksomheten med base i den svenske kirken i Fuengirola. I 2002 kjøpte organisasjonen sammen med Det norske Diakonihjem det gamle vakttårnet på El Campanario fra 1500-tallet i området Calahonda, nær Marbella og Malaga. Den gamle bygningen fikk beholde det opprinnelige navnet El Campanario, som betyr «Klokketårnet». Ombyggingen tok nærmere to år. En måtte gå forsiktig frem ettersom bygget var vernet, og den eldste delen av kirken over 400 år gammel. Menigheten stilte aktivt opp i ombyggingsperioden med dugnadsarbeid, og ved påsketider i 2004 åpnet den nye sjømannskirken på Costa del Sol.

At kirken ble drevet som et fellesprosjekt mellom Sjømannskirken og Diakonhjemmet var noe helt nytt for begge organisasjoner. Det som også var unikt i sjømannskirke-sammenheng var at El Campanario ble innredet både som sjømannskirke, konferansesenter og gjestehus.