Egen sjømannskirke

I 1933 startet arbeidet med å bygge en egen sjømannskirke i Hamburg. De gamle lokalene var verken godt egnet eller store nok til å ta unna for besøket. Den nye kirke ble innviet i november 1936 og ble godt besøkt. I 1938 fant over 30 000 mennesker veien til leseværelset. Gleden over ny kirke ble imidlertid kortvarig. I den nest siste allierte bombingen av Hamburg under andre verdenskrig ble kirken truffet. Assistent ved sjømannskirken Astrid Isey forteller om langfredag 30. mars 1945:

Det blir storangrep. Gå med en gang i beskyttelsesrommet. Og de Olsen, sa jeg. Jeg kan ikke forlate kjerka, svarte Olsen. Det var sikkert det siste han sa her i dette livet. Før skal han ha sagt: «Jeg skal være i min kirke hvis noe kommer på. Jeg skal være på min post om kjerka ramler ned over meg.» Dette skjedde bokstavlig talt.

I TROENS GODE STRID

Sjømannskirken i Hamburg ble den dagen lagt i ruiner, og vaktmester Olsen omkom.