Stadig et samlingspunkt

Nesten 140 år etter at sjømannskirken åpnet dørene i New York for første gang har den fremdeles en stor og aktiv menighet. Her arrangeres alt fra norskundervisning til bokbad, småbarnstreff og risgrøtservering. Den er også en av få norske kirker som har eget kunstgalleri. I Trygve Lie Gallery har både norske og amerikanske kunstnere utstillinger, og galleriet gjør sjømannskirken til et kulturelt samlingssted for nordmenn på østkysten av USA. Ca. en gang i måneden serveres det norsk lunsjbuffet, og i kirkens butikk finnes en mengde norske varer som flatbrød, solo og grønnsåpe.

I sentrum for alle tilbud og aktiviteter står fortsatt det kirkelige. Nordmenn søker til kirken både under de ukentlige gudstjenestene og i høytidene. Bryllup og dåp arrangeres jevnlig, og for familier med tenåringer er konfirmantundervisningen et tilbud. Sjømannskirken er et norsk fristed i en av verdens travleste metropoler.