Mange gode historier fra North Shields

Fra en stasjon som har eksistert i over 100 år finnes det selvsagt mange gode historier. I 100-årsfeiringen til sjømannskirken i North Shields fikk en rekke tidligere prester fra kirken fortelle noen av sine erindringer fra tjenesten ved sjømannskirken.

Der kan en blant annet lese om den kvelden kong Haakons adjutant ringte og fortalte at Kongen ville komme til gudstjeneste neste dag. Da den forfjamsede presten så spurte om Kongen ville ha noe ekstra opplegg, fikk han kontant svar: «Intet ekstra når vi kommer til Guds hus!» (Bud & Hilsen nr. 13/1965)

Her fortelles også om en svært sjøsyk prest som i en stormfull kveld etter frigjøringen i 1945 måtte vie et norsk ektepar om bord på en båt. Det hele ble vellykket gjennomført blant annet med en strategisk plassert bøtte surret fast ved den sjøsyke prestens side.

En langt hyggeligere historie fant sted da rederiet Fred. Olsen hadde invitert til middag i forbindelse med at et nytt skip skulle settes inn i ruten mellom England og Norge i 1952. Blant de mange fornemme gjestene hadde også sjømannspresten fått invitasjon, og han ble sittende sammen med ordføreren i North Shields. Da presten fortalte at kapasiteten på leseværelset var sprengt, og at man gjerne skulle ha bygget ut, fikk han klar beskjed fra ordføreren: «Ord er billig vare. Nå har vi hørt så mange og sterke ord om vennskap mellom de to folk. Nå får vi vise at vi virkelig mener noe med de fine ordene våre.» (Bud & Hilsen nr. 13/1965). Ordføreren tok dermed initiativet til å starte en pengeinnsamling til den norske sjømannskirken, og resultatet ble 40 000 kroner, som gjorde at sjømannskirken kunne pusse opp og utvide leseværelset som så sårt trengte fornying.