Nordisk samarbeid

I 1872 tok dansk sjømannsmisjon opp virksomhet i Newcastle. Dette var en betydelig avlastning for sjømannspresten i North Shields. Fra 1876 kom det svensk sjømannskirke i Middlesbrough, noe som betydde enda en velkommen avlastning.

På tross av god hjelp fra svenske og danske kollegaer, var det umulig for sjømannspresten i North Shields å rekke rundt til alle norske skip som kom til havnene opp og ned langs kysten. På grunn av den enorme veksten i kullindustrien i området var det flere tusen norske skipsanløp i de nordbritiske havnene i løpet av et år. I 1893 ble kullhavnen Blyth tilknyttet som bistasjon, og i 1900 også Tyne Dock (South Shields).

I 1920-årene gikk trafikken noe tilbake. Virksomheten ved bistasjonene Tyne Docks og Blyth ble innstilt i henholdsvis 1925 og 1938, men ved hovedstasjonen fortsatte virksomheten også gjennom krigsårene. Besøket på kirken var godt i krigsårene, mye på grunn av at mange norske skip ble reparert ved skipsverftene som lå langs elven Tyne.