Ny kirke med hjemlig, nasjonalt preg

Sjømannspresten Jens Saxe startet deretter arbeidet med å samle inn midler til å bygge en egen norsk sjømannskirke. Dette var ingen enkel oppgave. Organisasjonen hadde ikke midler å avse, så om Saxe skulle lykkes måtte han skaffe penger til byggingen selv. Han hadde allerede funnet den perfekte tomten i byens offentlige park, Het Park. Problemet var at tomten ikke var til salgs, og at byggeplanene måtte godkjennes av åtte ulike offentlige etater. Saxe var imidlertid en resurssterk mann, og klarte både å skaffe nok midler og sikre alle nødvendige offentlige godkjennelser. Blant de mange som donerte penger til formålet var kong Haakon og dronning Maud.

Det ble utlyst arkitektkonkurranse med arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson som vinnere. I 1914 startet byggingen, og 26. juli samme året ble kirken i parken innviet. Kirken ble bygget i tre, med både eksteriøret og interiøret i nasjonalromantisk stil.