Konkurranse om sjøfolkene

«Når et norsk skip gikk til kai i utenlandsk hamn, stod det oftest to menn på land og ventet: Agenten og sjømannspresten. Men i San Francisco stod det tre. Agenten, Torleif Warren frå Den Norske Sjømannskirken og «Vaffel-Olsen».»

VI SOM DRO TIL SJØS

I boken Vi som dro til sjøs, kan en lese at San Francisco var en av svært få byer hvor de lokale menighetene konkurrerte om de norske sjøfolkene. «Vaffel-Olsen» var baptistpresten Thorbjørn Olsen som jobbet for Den Skandinaviske Sjømannsmisjonen. Vaffel-Olsen var et arbeidsjern som stilte tidlig som seint ute på «Waterfronten» med sin karakteristiske skipperlue for å kapre sjøfolkene når de kom i havn. Vaflene var det hans kone Tuppi som stod for, og Sjømannskirken møtte nok hard konkurranse når utfordreren brukte «husmorens hemmelige våpen» som vaflene ble kalt.