Ny sjømannskirke med skandinavisk preg

Bare måneder etter at stasjonen åpnet ble det klart at den gamle kirken var for liten, og en gruppe fastboende norske kvinner startet derfor kvinneforeningen St. Olav’s Club for å samle inn penger til byggingen av en ny sjømannskirke.

I 1945 fikk en kjøp tomt i South Beacon Street, og frivillige sjøfolk og fastboende nordmenn bidro med pengeinnsamling og dugnad. Og 1. april 1951 kunne organisasjonens generalsekretær Vilhelm Vilhelmsen vigsle den nye sjømannskirken i San Pedro. Den nye kirken lå like ved havnen, og de norske skipene som ankom eller forlot havnen ble hilst med nasjonalsangen spilt over de kraftige høyttalerne på kirketaket.

Den nye kirken ble i stor grad en skandinavisk kirke. I 1952 ble det opprettet et samarbeid med Svenska kyrkan i utlandet, som siden den gang har hatt ansatte ved kirken. Kirken fikk dermed også en svensk menighet. I begynnelsen av 1990-årene startet sjømannskirken også samarbeid med Den færøyske Sjømannsmisjon.