Prinsesse Märtha Louises kirke

Det var ingen enkel oppgave å finne en ledig tomt. Torrevieja var i sterk vekst rundt årtusenskiftet, og det var kamp om plassene. Løsningen ble at Sjømannskirken til slutt fikk kjøpe en tomt av Torrevieja kommune.

Grunnsteinen ble lagt ned i oktober 2003, og 17. oktober året etter ble den nye sjømannskirken innviet. Etter forespørsel fra sjømannskirken i Stockholm ble den nye kirken i Torrevieja gitt navnet Prinsesse Märtha Louises kirke.

Over 1500 mennesker møtte fram til åpningen. Det var prinsesse Märtha Louise selv som innviet den nye sjømannskirken, mens biskop Ole D. Hagesæther stod for vigslingen. Alle dører ble åpnet slik at de mange hundre som ikke fikk plass inne i kirken, kunne følge gudstjenesten fra hagen utenfor.

Den nye kirken bærer i seg mye historie; Orgelet fra den nedlagte sjømannskirken i Rouen ble demontert og bygget opp igjen i Torrevieja. I tillegg til dette fikk kirken på 5-årsdagen i 2009 innviet nytt klokketårn. Der henger kirkeklokken fra den nedlagte sjømannskirken på Curçao.