Ikonmalerkurs

Nybegynnerkurs i ikonmaling, 25. april - 1. mai 2021

El Campanario, Sjømannskirken og ikonmaler Anne-Marie Valton inviterer til et 5 dagers nybegynnerkurs i ikonmaling våren 2021. Kurset passer for deg som er nybegynner eller har malt litt ikoner.

Hver morgen starter med en kort meditasjon og bønn.

På El Campanario er det daglige tidebønner kl 09.00, 13.00 og 16.00 i kapellet.

Det serveres frokost før eller etter tidebønnen, og lunsjen serveres kl 13.15.

Deltakerne bør ankomme søndag 25. april. Kurset starter mandag 26. april om morgenen etter tidebønn kl 09.00.

Lørdag 1. mai arrangerer vi en utflukt i vakre Andalucia for de som ønsker det. Utflukten er ikke en del av kurset. Kurset avsluttes fredag 30. april.

Torsdag 29. april er det avsluttende tapasmiddag i kirkens patio.

Prisen er kr 10.850,- og  inkluderer:  kurset inkl materialer, enkeltrom inkl frokost, lunsj, forfriskninger gjennom dagen og en tapasmiddag på gjestehuset.

Flybillett og evt utflukter kommer i tillegg. Nærmeste flyplass er Malaga.

Spania er på sitt vakreste på denne tiden av året. Det er sommer og frodig, men ikke for varmt.

Du bor komfortabelt på enerom på vårt vakre gjestehus El Campanario hvor du kan finne ro og fred i vakre omgivelser.

Vår fredfulle palmehage og spanske atrium innbyr til ro og ettertanke. Daglige tidebønner kombinert med gudstjenester og andre samlingspunkt forsterker tilstedeværelse og skaper en fin ramme for et ikonmalerkurs. Vårt særegne gjestehus på El Campanario har 11 flotte værelser med totalt 24 sengeplasser.

Det er gangavstand til Middelhavet, og det er saltvannsbasseng i hagen.

Kursholder Anne-Marie Valton har ordet...

Ikonen du skal male er en utgave av Maria Eleousa, Barmhjertighetens Gudsmoder, som er kjennetegnet ved at Maria og Jesusbarnet ses kinn mot kinn.. Den er tegnet og malet av underviseren og er forholdsvis enkel og egnet for begynnere.  Vi bruker egg tempera farver som du selv vil lære å blande, og vi maler på kridtbehandlet lindetresplate. På dette kurset vil du lære ikonmaleriet fra bunden, og du vil også lære å forgylle.  Denne ikon er belagt med hvitguld.

Du vil lære de helt elementære elementer i ikonmaleriet.  Vi starter med at lave en kopi av den ikon du skal male, og den kopieres ned på den gessobehandlede plate.  Vi starter med å legge den mørkeste farve på, og arbeider oss frem mot de lysere faver.

Alle materialer er inkludert i kursprisen.  Det eneste du skal ha med selv er pensler. Du vil få utlevert et omfattende kursmateriale som beskriver de enkelte trinn i maleriet, og også opskrifter på de forskjellige farveblandingene.

Kurset gjennemføres ved minst 11 deltagere.

Klikk her for å åpne skjemaet i eget vindu.