Feire jul i utlandet

Velkommen til jul i Sjømannskirken!

Er du på reisefot i julen og ønsker en flott, norsk julefeiring, eller bor du i utlandet og ønsker å feire julehøytiden sammen med andre nordmenn? Eller kanskje ønsker du å finne julefreden og styre unna julestresset i desember?

Uansett om det er høytid eller hverdag: Sjømannskirken ønsker deg velkommen til et hjem ute.

I desember er det mulighet for å delta på flere fine arrangementer rundt om i sjømannskirkene. På Mallorca blir det juletrefest den 16. desember. Etter familiegudstjenesten går man rundt juletreet og synger julesanger, og etterpå blir det grøt, gløgg og kaffe. Kanskje tar nissen turen innom også?

Julegudstjeneste
Gudstjenesten på julaften er en viktig del av den høytidelige feiringen. Noen holder gudstjenesten i sjømannskirken, andre inviterer til julegudstjeneste utenfor huset. Klikk her for å finne klokkeslettet til kirken som er nærmest deg.

Sjømannskirken i Houston inviterer både til julegudstjeneste og julemiddag.

Julemiddag

På selve julaften er det flere kirker som inviterer til julemiddag, blant andre Alanya, Albir-Villajoyosa, BerlinCosta del Sol, Dubai, Gran Canaria, Houston, København, London, New York, Rio de Janeiro, Rotterdam, San Franciscoog Singapore.

Sjømannskirken på Tenerife har en litt egen vri. De inviterer til juleselskap med koldtbord 23. desember.

Jul til havs
Også til havs blir det norsk jul i år. Fem sjømannsprester - offshoreog 20 frivillige "juleprester" reiser ut og sørger for julemarkering for de som er på jobb, med juleandakt og julesanger. I tillegg besøker 10 frivillige offshorefartøyene som ligger til kai julaften i Bergen og Stavanger.

Sjømannsprest Gisle Meling ved en julegudstjeneste ved Sjømannskirken i San Francisco.

Romjulen
Selv om noen sjømannskirker har stengt i romjulen, er det fortsatt mange som har åpent og som inviterer deg inn. I Hamburg er det for eksempel juletrefestmed sang og dans rundt juletreet, samt julekaker, kaffe og lotteri. På Costa del Sol blir det en lekker julebuffet.

Sjømannskirken ønsker alle en velsignet og god julehøytid!

**

Visste du også at vi har en digital kirke som er åpent for alle hele året? Velkommen til en prat med en av nettprestene.

Juleevangeliet formidles på ulike måter ved Sjømannskirken på Costa Del Sol.