Feire jul i utlandet

Velkommen til jul i Sjømannskirken!

Er du på reisefot i julen og ønsker en flott, norsk julefeiring, eller bor du i utlandet og ønsker å feire julehøytiden sammen med andre nordmenn? Eller kanskje ønsker du å finne julefreden og styre unna julestresset i desember? 

Uansett om det er høytid eller hverdag: Sjømannskirken ønsker deg velkommen til et hjem ute.

Ved Sjømannskirken på Tenerife loves vakre juletoner allerede fra 22. november. Da blir det nemlig julekonsert med "Meditations On Christmas"et duoprosjekt med Gunnar Halle (trompet) og Espen Eriksen (piano) som presenterer de kjente julesangene i en helt ny drakt. I denne sjømannskirken blir det julemiddag, kvelden før kvelden, altså 23. desember, med julemat, innholdsrikt program og mye julesang rundt bordene. Resten av programmet for romjulen finner du her.

Ved Sjømannskirken på Gran Canaria er det mye å glede seg til. På julaften blir det to julegudstjenester i den katolske kirken, før kvelden avsluttes med deilig juletallerken med ribbe, medisterkake, surkål, poteter og grønnsaker. Og selvsagt riskrem til dessert! 1. juledag er det tid for høytidsgudstjeneste og 28. desember blir det juletrefest. 

Er du på Mallorca i desember kan du komme på juletrefest 15. desember. På selveste julaften blir det julegudstjeneste og kirkekaffe. 

Ved Sjømannskirken i Albir-Villajoyosavarer julefeiringen hele julekvelden, og inkluderer hjemmelaget julemiddag, juletregang, julekaker og kaffe, en liten julegave, litt underholdning og ikke minst godt selskap rundt bordene! Les mer om det her.

I Torrevieja inviteres du til tradisjonell julemiddag klokken 18, hyggelig program, dessert, kakebord, gang rundt juletreet - og kanskje blir det besøk av julenissen i år også?

På julaften blir gudstjeneste i det vakre kirkerommet ved Sjømannskirken i Hamburg.

Ved Sjømannskirken i Aberdeen åpner dørene klokken 14 på julaften. Her blir det gløgg og pepperkaker. Gudstjenesten starter klokken 15 deretter blir det kaffe og vafler.  

Sjømannskirken i Berlin, blir det julegudstjeneste klokken 15.00 og julemiddag klokken 17.00.

I Geneve inviteres du til norsk julaftengudstjeneste klokken 16.00 i Holy Trinity Church. Velkommen til en fin og tradisjonsrik samling med julesalmer og juleevangelium.

Er du i Rotterdam i julen kan du delta på julegudstjeneste, julemiddag på julaften og gudstjeneste 1. juledag. Programmet finner du her.

I Hamburg blir det julegudstjeneste på julaften og gudstjeneste 1. juledag.

I Stockholm inviteres du til julegudstjeneste klokken 11. 

I København blir det gudstjeneste klokken 14.00 etterfulgt av julemiddag klokken 17.00.

Ved Sjømannskirken i London skjer det mye gjennom hele desember. Blant annet er det julegrantenning på Trafalgar Square 5. desember og skolegudstjeneste for Den Norske Skolen i Wimbledon den 17. desember. På selve julaften blir det julemiddag, men også allsang og julenisse. Hele programmet for desember kan du lese her.

Ved Sjømannskirken i Alanya inviteres du til gudstjeneste klokken 16 og julefeiring med middag, kaffe, kake og variert program klokken 17.30.

I Belgia inviteres du til julegudstjeneste i All Saints’ Waterloo. 

Julestemning ved Sjømannskirken i London

Ved våre kirker i USA blir det selvsagt også god, norsk julestemning.

På julaften blir det norsk julegudstjeneste i First United Methodist Church og Greenwich, samt julegudstjeneste og julemiddag ved Sjømannskirken i New York. Les hele programmet her.

I Houston er det også gode muligheter for norsk jul. På selve julaften blir det julemiddag og 1. juledag blir det høytidsmesse.

Er du i Miami, kan du delta på julegudstjeneste på selve julaften og romjulsmesse 29. desember. 

Ved Sjømannskirken i Los Angeles/San Pedro blir det julegudstjeneste og julemiddag. Les mer her.

Ved Sjømannskirken i Rio holdes julemiddagen den 23. desember. Les mer her.

Ved Sjømannskirken i Pattaya kan vi glede oss over at julegudstjenesten holdes i den nye sjømannskirken som stod klar i sommer. Det blir også julemiddag om kvelden. 

I Dubai er det julegudstjeneste klokken 14.00, og deretter julemiddag og julekveld klokken 18.00. 

Ved Sjømannskirken i Singaporeer det mye å glede seg til i desember. Det blir tre julelunsjer, en julekonsert, en "Vi synger julen inn", samt julegudstjeneste og julemiddag. Hele programmet finner du her.

Er du i Australia i desember og i julen, kan du delta på gudstjenester både i Brisbane, Canberra, Melbourne, Perth og Sydney. I Melbourne blir det også pepperkakebaking og juletregang sammen med svenskene den 8. desember. Les mer om hva som skjer i Australia på denne siden

Visste du også at vi har en digital kirke som er åpent for alle hele året? Velkommen til en prat med en av nettprestene.

ps: Ved noen av sjømannskirkene er kapasiteten begrenset og julemiddagen primært for personer som ikke har noen andre å feire julaften sammen med. Ta kontakt med din sjømannskirke for mer informasjon. 

Også våre ambulerende prester ligger til rette for julestemning for nordmenn i utlandet. De pakker kofferten med juleprekener, julesalmer og kanskje noe norsk juleknask og drar ut for å treffe nordmenn der de er.


Steinar Rishaug, sjømannsprest i Øst-Asia, drar til Kina, Japan, India, og Sri Lanka.

Stein Vangen, ambulerende sjømannsprest i Sørøst-Asia, drar til Vietnam og Filippinene.

Leif Magne Helgesen, ambulerende sjømannsprest i Sør-Asia og Midtøsten, legger ut på en fire ukes julereise til Kuala Lumpur, Jakarta, Phnom Penh, Dhaka, Katmandu, Islamabad, Amman og Kiev.

Øyvind Aadland, ambulerende sjømannsprest i Øst-Afrika, drar til Kenya, Nairobi, Malawi og Etiopia.

Anne Netland, sjømannsprest i Latin-Amerika, drar til Argentina, Peru, Chile og Brasil.

Line Kvalvaag, ambulerende sjømannsprest i Moskva, inviterer til julegudstjeneste på den norske ambassaden i Moskva 8. desember.

Ønsker alle en god advent og en fredfull jul!

Del