Høstens første lapskaus

Fredag 21. september var det duket for "sesongstart." Og den ble åpnet med lapskaus og innvielse av nytt kokeapparat.

Arvid og Edgar har stått for bestilling av apparatet etterdiverse konferanser med Thorhild.  Hun er ogsåforslagsstiller til de populære lapskauskveldene.  Men dennehøstens aller førse lapskauskveld, var hun ikke til stede. Godt da å ha andre å ty til.  Og maskinister kan myerart.  Blandt annet å koke lapskaus.

Så Ernst trådte til.  Først ut for å handle inningrediensene dagen før.  Det var morro å gå på handleturmed Ernst.  For han ble mer og mer ivrig, ettersom han så allede flotte grønsakene og alt det deilige kjøttet.

Men ingen lapskaus uten skrelling og skjæring av poteter oggulerøtter.  Arvid og Vigdis tok likesågodt med seg engjeng på besøk.  Sammen med andre frivillige, ble det skrelletog skåret torsdag etter handlingen.

En liten pause.jpg

Dagen etter, altså fredag 21. spetember, stod Ernst trofast vedgryta hele dagen.  Inne på et lite kontor uten AC.  Varmtble det med et stort gassbluss på hele tiden, så det gikk med noenvannglass.  Men så blei lapskausen også god.

Og om kvelden ble den servert til hele 79 fremmøtte.  Ogsnoren ble klippet av Ernst - det nye kokeapparatet måtte joinnvies på behørig vis.  Kvelden bød ellers på allsang, noengode historier og ikke misnt, altså: Lapskaus.

Neste lapskauskveld er 5. oktober, da er Thorhildtilbake.  Så får vi se hva hun synes om det nyekokeapparatet.

Del